Gemeente Westervoort

Actueel > (Pers)berichten

Winnaars Lokaal Compliment Westervoort

Westervoort, 4 januari 2008

Uitreiking Lokaal Compliment 2007

Ieder jaar vindt de uitreiking van het Lokaal Compliment plaats waarmee een vrijwilligersorganisatie of individuele vrijwilliger(s) een prijs kan winnen van EUR 500,00.

Door het plaatsen van een advertentie in de Westervoort Post en het aanschrijven van vrijwilligersorganisaties kon men zich aanmelden. Hier zijn maar liefst 15 reacties op binnengekomen! De jury bestaande uit Harrie Kemperman, Martin Wieleman en Didy Heesen heeft zich over deze aanmeldingen gebogen.
Ondanks dat alle voordrachten waardevolle initiatieven van personen of organisaties zijn, heeft de jury niet lang hoeven nadenken om te komen tot drie genomineerden. Om uit deze drie nominaties een nummer 1, 2 en 3 te kiezen was des te moeilijker. Naast de gestelde criteria is er ook vooral gekeken naar de doelgroep waarvoor het te nemen initiatief bedoeld is.

De drie genomineerden die de jury voordraagt voor het Lokaal Compliment 2007 zijn in willekeurige volgorde:
Nummer 1: de Verkeersouders.
Nummer 2: Stichting Scouting Westervoort (Rob Bik). Nummer 3: Werkgroep Pastorale Help(st)ers.

De winnaars van het Lokaal Compliment 2007 zijn de Verkeersouders: De verkeersouders zetten zich binnen Westervoort in voor de breedste doelgroep, zij zijn niet doelgroep gericht. De verkeersouders spannen zich in voor een veilige deelname aan het verkeer voor de basisschoolleerlingen in Westervoort. Kinderen in het verkeer zijn een kwetsbare groep en het is geweldig hoe de verkeersouders zich hier voor inzetten. Zij staan altijd paraat en staan door weer en wind klaar.
De verkeersouders zijn vernieuwend door dit jaar voor het eerst mee te doen aan de landelijke actie `op voeten en fietsen naar school'. De kinderen en ouders werden tijdens deze actie gestimuleerd om te voet of per fiets naar school te gaan en eenmaal op school werd de fietsverlichting gecontroleerd door de plaatselijke fietsenmaker. Ook in het kader van `meer bewegen' stimuleren de verkeersouders kind en ouder op de fiets of te voet naar school te gaan. Zo wordt geprobeerd het gemotoriseerde verkeer te beperken binnen Westervoort.

Gemeente Westervoort, Dorpsplein 1, Postadres: Postbus 40 (6930 AA); T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl