Gemeente Echt-Susteren


Verenigingen Echt-Susteren ontvangen subsidieprogramma 2008

Op 20 december 2007 heeft de gemeenteraad het subsidieprogramma 2008 vastgesteld. Dit programma gaat over de subsidieverlening in 2008 aan de verenigingen en instellingen zoals opgenomen in de nota subsidiebeleid 2005 en gaat structurele, jaarlijks terugkerende subsidies.

Het subsidieprogramma 2008 geeft een indicatie aan de verenigingen over het subsidiebedrag dat men in 2008 kan verwachten. Omdat de situatie ten opzichte van 2007 veranderd kan zijn (ledenaantallen, activiteiten en exploitatiekosten, etc.) is het mogelijk dat de daadwerkelijke subsidie afwijkt van dit subsidieprogramma. Dat is niet te voorkomen. Wanneer een vereniging wordt opgenomen in het subsidieprogramma 2008 moet dat gezien worden als een besluit tot subsidieverlening en een indicatie van de hoogte van de te verlenen subsidie. Definitieve vaststelling van de subsidie vindt plaats in juli 2008.

Bij het programma zitten subsidieformulieren die vóór 1 mei 2008 volledig en correct moeten zijn ingevuld en teruggestuurd. De gemeente verzoekt u deze termijn strikt in acht te nemen. Het overschrijden ervan kan er toe leiden dat er over 2008 geen subsidie meer verstrekt wordt.

Formulieren die niet correct zijn ingevuld moeten worden teruggezonden, waardoor vertraging ontstaat in de afhandeling. In geval van vragen of onduidelijkheden over het subsidieformulier kunt u zich wenden tot de afdeling Publiekszaken.

Verenigingen die structureel subsidie ontvangen van de gemeente en op
1 januari 2008 nog geen subsidieprogramma 2008 met subsidieformulieren hebben ontvangen op hun secretariaatsadres kunnen zich wenden tot afdeling Publiekszaken, tel. 0475-478478. Zij krijgen dan alsnog een subsidieprogramma toegezonden.