Mojo Concerts

Den Haag, 4 december 2007

Mathilde & The New Traditions in de Nederlandse theaters

Van 4 januari t/m 7 juni 2008 is Mathilde Santing met haar band The New Traditions te zien in de Nederlandse theaters met de voorstelling 'Stay Inside The Light'. Het is een bijzondere tournee die in de kleine theaterzalen van start gaat en via middenzalen eindigt in grote theaters.

In sommige theaters speelt Mathilde & The New Traditions eerst in de kleine zaal om later in het seizoen terug te komen met een 'small but groovy' orkest met blazers en strijkers in de grote zaal. Dit is een unieke kans om twee keer in één seizoen verschillende concerten van Mathilde mee te maken.

Mathilde, één van Nederlands meest geliefde zangeressen, blijft doen wat ze het liefste doet: haar publiek trakteren op ijzersterke songs, samen met een hechte band met sublieme muzikanten. The New Traditions, een mixed-style en mixed-age band, wordt gevormd door gitaristen Jac Biko en Cok van Vuuren, toetsenist Simon Gitsels, bassist Lenee te Voortwis, drummer Leon Klaasse en (backing-) vocalisten Noortje Fassaert en Torsten Kindermann.

Er zullen zeker songs gespeeld worden van Mathilde's laatste cd 'Under your Charms', maar ook verschijnt er medio maart 2008 een nieuwe cd waarvan de werktitel 'Hot & Decent' luidt. Van blue-eyed soul tot sweet-smile country, van dramatische drinking-songs tot barmhartige gospel. Van lichtvoetige latin tot een protest-song met publieks-participatie. Wat is die vrouw allemaal van plan? Ze maakt zich op voor een nieuw hoogtepunt, zoveel is zeker.

Voor meer informatie en speeldata: www.mathildesanting.info

========================================