Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 294

datum: 7 december 2007

Na feestdagen weer kerstbomen- en vuurwerkophaalactie in Amersfoort

Rond de jaarwisseling organiseert de gemeente Amersfoort een kerstbomen- en vuurwerkophaalactie. Met medewerking van de Regiopolitie, Eemfors, ROVA, ISS, vuurwerkhandelaren, basisscholen en het voortgezet onderwijs wordt alles op alles gezet om de stad na oud en nieuw weer schoon en veilig (vuurwerkvrij) te maken.

Op vrijdagmiddag 4 januari is er een inzameling van kerstbomen en niet afgegaan vuurwerk. 's Avonds wordt er een grote kerstboomverbranding georganiseerd. De feestelijke afsluiting van de actie vindt plaats op zaterdag 5 januari. Tijdens deze afsluiting is er een verloting en verzorgt Dance4Real een demonstratie en workshop jumpstyle.

Meer informatie

Vanaf de tweede week van december worden posters en folders verstuurd naar de basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Amersfoort. Daarop staat meer informatie over de actie. De folder ligt vanaf half december bij diverse wijkcentra en in de Observant, Stadhuisplein 7. Daarnaast verspreiden vuurwerkverkopers de folder.

Informatie: Mirjam Visser, communicatieadviseur van de afdeling Stedelijk Ontwikkeling en Beheer, telefoon 033 469 47 82 of e-mail mr.visser@amersfoort.nl


---- --