Gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen opent Schoolmeesterhuis

BARENDRECHT (vrijdag 28 december 2007) - Op vrijdag 4 januari wordt het pand van de Historische Vereniging Barendrecht, het Schoolmeesterhuis, feestelijk geopend. Om 19.00 uur zal de officiële openingshandeling plaatsvinden door burgemeester J. van Belzen. Hierna bestaat de mogelijkheid om het gebouw te bezichtigen, onder het genot van een hapje en drankje.

Het Schoolmeesterhuis grenst aan het bestaande verenigingsgebouw D'Ouwe School. Dit pand is in 2007 door het bestuur van de gemeente aan de Historische Vereniging Barendrecht ter beschikking gesteld. Na een uitgebreide renovatie van beide panden beschikt de vereniging nu over een prachtig ruim onderkomen voor haar collecties en activiteiten.

Open Schoolmeesterhuis
Op zaterdag 5 januari 2008 houdt de Historische Vereniging Open Huis in haar verenigingsgebouw dat is gelegen aan de Dorpsstraat 150/150' te Barendrecht. U bent van harte welkom om van 10.00 tot 16.00 uur het open huis bij te wonen en het gerenoveerde onderkomen van de Historische Vereniging te bezichtigen.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht