Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Zutphen

Gaten hekwerken sportveld belangrijk bij verkrachtingsonderzoek

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de gewelddadige verkrachting van een jonge vrouw in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december j.l. in de omgeving van het Zutphense Graaf Ottobad zoekt contact met mensen die weten welke jongeren gebruik maken van gaten in de hekwerken van voetbalvereniging Zutphania.

Het rechercheteam maakt bekend dat de verdachte met het slachtoffer over de voetbalvelden van Zutphania richting de Den Elterweg is gegaan. Vervolgens zijn zij bij de oude villa aan 't Oye terecht gekomen, waar het slachtoffer eveneens werd verkracht.

Oproep getuigen Tijdens deze route is gebruik gemaakt van gaten in de hekwerken van de sportvereniging Zutphania. Deze gaten zijn moeilijk vindbaar! De politie vraagt dan ook wie jongeren kent die gebruik maken van deze gaten of jongeren die zelf kennis dragen van de gaten in de hekwerken.

Het gaat bij deze vraag niet alleen om de jongeren die de gaten gebruiken om het voetbalveld te betreden om een balletje op de velden van Zutphania trappen wanneer de club gesloten is. Het team zoekt ook contact met mensen die jongeren kennen die op de hoogte zijn van deze gaten. Misschien worden de gaten wel gebruikt als sluiproute of om een andere reden.

Het onderzoeksteam komt tot de conclusie dat er nog steeds fietsers en automobilisten "zoek" zijn, die wel door getuigen in hun verklaringen worden genoemd, maar met wie de politie nog niet heeft gesproken. Wie heeft op zaterdag 8 december tussen 03.00 en 07.30 uur in de buurt van het zwembad, de fietsbrug naar Leesten, de Laan naar Eme en de Harenberg gereden of gefietst en heeft nog geen contact met de politie gehad?

Buurtonderzoek Het team heeft woensdag (3/1)extra aandacht besteed aan het horen van bewoners in de omgeving van het winkelcentrum aan de Troelstralaan. Ook zijn er weer flyers beschikbaar gesteld met daarop gegevens over de verdachte.

De verdachte is een blanke jongeman tussen de 16 en 24 jaar met een jongensachtig en pezig postuur. Hij is ongeveer 1.65 à 1.75 lang en heeft een strakke rechte neus. Hij heeft geen dik of rond gezicht, geen zichtbare baardgroei en geen donkerkleurige ogen. Ook heeft hij normale tot iets vollere lippen en een spleet tussen zijn tanden. Hij droeg een donker-blauwe spijkerbroek, een zwarte jas met een capuchon plus beige/grijze bontkraag.

Het rechercheteam vraagt uw informatie door te geven via 0900 - 8844 of via Meld misdaad anoniem op 0800 - 7000.

Einde bericht

---- --