Politie Amsterdam-Amstelland



Arrestatie na overval in woning / Amstelveen (04/01/08)

Een man heeft donderdagmiddag rond 17.30 uur een woning overvallen in de wijk Kostverloren in Amstelveen.

Omdat de 59-jarige vrouw des huizes dacht dat de overbuurman aanbelde, opende zij de deur. Op dat moment drong de man de woning binnen en bedreigde de vrouw met een vuurwapen en vroeg om geld.

De vrouw verzette zich, waarop zij werd geduwd en geslagen. Toen haar 83-jarige echtgenoot haar te hulp kwam, koos de overvaller het hazenpad. Bij het vertrek wist de vrouw de bivakmuts van de overvaller af te trekken en zag dat het om een bekende ging.

Rechercheurs van district Zuid hebben de overvaller inmiddels gearresteerd.
Bromfietscontrole in Oost: 21 bekeuringen / Linnaeusstraat (04/01/08)

Het wijkteam Linnaeusstraat heeft donderdagmiddag bij een grootscheepse bromfietscontrole vijf bromfietsen in beslag genomen. Met één van de bromfietsen was geknoeid met het framenummer, vier anderen werden voor nader onderzoek meegenomen. In totaal werden zo'n 30 bromfietsen gecontroleerd. Naast de vijf inbeslaggenomen bromfietsen schreef de politie voor de overige bestuurders 21 bekeuringen uit voor onder andere het niet hebben van een bromfietscertificaat, gladde banden, geen verzekering en het niet dragen van de helm. Eén persoon werd aangehouden wegens het opgeven van een valse naam.