Rijksuniversiteit Groningen


Hooglerarenechtpaar Straf-en strafprocesrecht benoemd

Feikje Vellinga-Schootstra en Willem Vellinga zijn samen benoemd tot hoogleraar Straf- en strafprocesrecht aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Vellinga-Schootstra werkt 0,6 en haar man vult 0,2 aan. Vellinga-Schootstra was tot haar benoeming raadsheer bij het Gerechtshof in Leeuwarden. Haar man blijft werken als advocaat-generaal bij de Hoge Raad.

F. Vellinga-Schootstra (1953) studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Direct na haar studie ging ze als docent en onderzoeker werken bij de juridische faculteit van de RUG. In 1982 promoveerde ze aan de RUG op het proefschrift 'In beslagneming en huiszoeking'. In 2002 werd ze raadsheer bij het Gerechtshof in Leeuwarden.

W.H. Vellinga (1948) studeerde rechten in Groningen en promoveerde aan de RUG in 1982 op het proefschrift 'Schuld in spiegelbeeld'. Daarna werd hij raadsheer, eerst in de civiele sector en vanaf 1998 in de strafsector. Sinds 2002 is hij advocaat-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden.

Afdeling Communicatie / Postbus 72, 9700 AB Groningen / 050 - 363 4444 / communicatie@rug.nl / www.rug.nl

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research-universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. Talent, ambitie en prestatie van de 25.000 studenten en 5.500 medewerkers worden waar mogelijk gehonoreerd.