Politiebond ACP

Ze hadden een hoogleraar gesproken die de kans groot achtte dat wij gaan winnen.

15.30 uur

Uit de reacties op mijn weblog lees ik dat u ongeveer nog sneller op de hoogte bent van de uitspraak dan ik. Tegen de media is niet op te werken. Maar het klopt: de rechter heeft onze actie bij de BOB verboden. De precieze tekst was in deze trant:

"De politievakorganisaties moeten de aangekondigde actie terugroepen ... handhaven van de OOV is in de politietaak essentieel ... de BOB voert permanent toezicht uit en het gevolg van deze actie betekent dat dit toezicht nagenoeg geheel vervalt ... daarmee wordt het waarnemingsniveau zo ernstig verlaagd dat dit niet te overziene consequenties voor de veiligheid kan hebben."

Ik betreur de uitspraak in die zin dat kennelijk het grondrecht op collectief actievoeren bij deze actie ophoudt. Tegelijkertijd gaan we gewoon door met het uitwerken van nieuwe politieacties, want reken maar: we gaan door tot ons doel behaald is!!!! Maandag hoort u weer van mij, dan zullen we onze nieuwe plannen bekend maken.

Morgenvroeg ga ik eerst met Jan, onze bondsbestuurder, een paar taarten uitdelen bij de briefing van de BOB collega's. Die hebben ze wel verdiend, dacht ik zo.

---