Ingezonden persbericht

27 december 2007

Vrijdagavondopenstelling
Xynix Opera, De Muze van Moussorgsky

In 2008 is het Groninger Museum iedere vrijdag tot 22.00 uur geopend. Tijdens de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden staan de vrijdagavonden in het teken van Rusland, met een diversiteit aan publieksactiviteiten. De eerste vrijdagavondopenstelling is op 4 januari 2008 en wordt geopend met een speciale operavoorstelling van de Xynix Opera, De Muze van Moussorgsky.

Ter gelegenheid van de eerste vrijdagavondopenstelling brengt het Groninger Museum de operavoorstelling De Muze van Moussorgsky van de Xynix Opera. Tijdens deze spectaculaire avond maakt u een muzikale en theatrale reis door het Groninger Museum. Xynix Opera heeft zich laten inspireren op de schilderijententoonstelling. De schilderijententoonstelling is de titel van het beroemde stuk voor piano van componist Moussorgsky. Deze compositie bestaat uit zestien delen voor piano, die hij schreef voor een tentoonstelling van zijn vriend Victor Hartmann.

Op alle vrijdagavonden wordt het Groninger Museum omgetoverd in een ontspannende ontmoetingsplek, waarbij de bar en lounge zijn geopend.
Iedere vrijdagavond vindt er speciaal voor de bezoekers een activiteit plaats, waaronder lezingen en muzikale voorstellingen.

Naast de vele activiteiten op de vrijdagavonden, vinden er ook in de weekenden activiteiten plaats, met onder andere poëzie, muziek, theater en dans.

Speciaal voor kinderen
Speciaal voor kinderen worden er op elke woensdagmiddag, een aantal zaterdag- en zondagmiddagen, tussen 9 januari en 2 april 2008 speciale voorleesmiddagen georganiseerd. Tijdens deze voorleesmiddagen zullen bekende en minder bekende Nederlanders Russische sprookjes voorlezen. Paul de Leeuw,
Jan Meng, Aart Staartjes en Victoria Koblenko brengen de kinderen in een nieuwe sprookjeswereld. Kinderen kunnen daarnaast actief meedoen aan een workshop, waar ze een onbekend en spannend avontuur tegemoet gaan, op zoek naar de Vuurvogel, en een spannende speurtocht, waar ze op ontdekkingsreis gaan in het Groninger Museum.

De activiteiten op vrijdagavond zijn gratis. U betaalt alleen het entreebewijs voor het museum.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Boekingsbureau van het Groninger Museum, bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, via 050 3666555, of via boekingen@groningermuseum.nl.
Aanvullende informatie via http://www.groningermuseum.nl/
Openingstijden: dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur.
Op vrijdag tot 22.00 uur geopend.
Gesloten op maandag, 25 december en 1 januari.

Groninger Museum - Museumeiland 1 - Postbus 90 - 9700 ME Groningen
+31 (0)50 3666555 - I 0900-8212132 - info@groningermuseum.nl
Geopend: di. t/m zo. en feestdagen 10.00 tot 17.00 uur.
in juli en augustus ook maandag van 13.00 - 17.00 uur
Gesloten: op maandag, 1 januari en 25 december