Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Bertus Lammertsen Lid in de Orde van Oranje Nassau (4-1-2008)

Vrijdag 4 januari heeft de Burgemeester, de heer Mr. Joh.C. Westmaas, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Bertus Lammertsen. Hij heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt voor de samenleving door zijn inzet voor de brandweer en de openbare veiligheid in Meppel. De uitreiking vond plaats in de brandweerkazerne tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de brandweer.

De inzet voor de openbare veiligheid en de werkzaamheden van en voor de brandweer zijn een groot goed. Dertig jaren heeft de heer Lammertsen zich op vrijwillige basis ingezet voor de brandweer. Hij is op 1 oktober 1977 lid geworden van de vrijwillige brandweer. In verband met het bereiken van de 55-jarige leeftijd is hem het jaar 2007 eervol ontslag verleend.

Bij de brandweer is hij gespecialiseerd als chauffeur pompbediende. Daarnaast is de heer Lammertsen in het dagelijkse leven werkzaam bij Rijkswaterstaat. Vanuit deze functie heeft hij veel ervaring op het gebied van het afhandelen van incidenten op de snelweg en de brandweer heeft met veel plezier de afgelopen jaren gebruik gemaakt van zijn kennis en ervaring op dit gebied.

Met deze activiteit heeft de heer Lammertsen zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen. Het heeft Hare Majesteit dan ook behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.