Gemeente Hoorn


Bronzen legpenning voor de heer N. Mantel

7 januari 2008 - Op vrijdag 4 januari 2008 heeft wethouder sportzaken mevrouw C.G. van Weel-Niesten de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn uitgereikt aan de heer Nico Mantel. Hij heeft deze onderscheiding ontvangen in verband met zijn afscheid van zaalvoetbalvereniging Hovocubo.

Hovocubo werd in 1966 opgericht als Hoornsche Volleybal Club uit Balorigheid Opgericht. De naam zegt het al: Hovocubo was in eerste instantie een volleybalvereniging. In die tijd werd er in Hoorn nog geen zaalvoetbal gespeeld. Nadat een van de oprichters van Hovocubo het zaalvoetbalspelletje in Den Helder zag, besloot hij volleybal voor zaalvoetbal te verruilen. Omdat Hoorn op dat moment niet over een sporthal van de juiste grootte beschikte, werd de eerste vier jaren in Den Helder gespeeld. Inmiddels is deze situatie gewijzigd en is Hovocubo uitgegroeid tot een vereniging met 120 leden.

De heer Mantel neemt na 35 jaar afscheid als bestuurslid van Hovocubo. Tot 15 augustus 2007 was hij voorzitter. Als voorzitter van de vereniging zorgde hij voor de nodige continuïteit binnen de vereniging. Zeker in het begin heeft hij er mede voor gezorgd dat de vereniging op het hoogste niveau kon meedraaien. Dit leidde in 1972, 1976 en 1982 zelfs tot de landstitel. Inmiddels is Hovocubo niet meer op het hoogste niveau actief, maar men heeft nog wel de ambitie om snel weer op dit niveau terug te keren. Naast zijn voorzitterschap was de heer Mantel ook betrokken bij het ontwikkelen van het clubblad. Dit clubblad komt zes tot acht maal per jaar uit. De heer Mantel verzorgde het drukwerk en ging op zoek naar sponsoren.

Op 4 januari 2008 tijdens de nieuwjaarswedstrijd tussen Oud-Hovucubo en Oud-Scagha 66 uit Schagen heeft de heer Mantel de bronzen legpenning ontvangen uit handen van wethouder Van Weel. Deze wedstrijd werd gespeeld ter ere van het afscheid van enkele bestuursleden en als start van het nieuwe jaar. De heer Mantel heeft de onderscheiding ontvangen voor zijn langdurige inzet voor Hovocubo en de betekenis hiervan voor de Hoornse samenleving.