Gemeente Alkemade

Uitreiking prijzen vrijwilligersverkiezing 2007


04-01-2008

In 2007 organiseerde de gemeente Alkemade wederom de verkiezing van de 'Vrijwilliger en de Vrijwilligersorganisatie van het Jaar'. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2008.

De voorzitter, Ton van Velzen, hield voorafgaand aan de bekendmaking een toespraak

De gemeente heeft 10 voordrachten ontvangen voor de 'Vrijwilliger van het Jaar' en 5 voordrachten voor de 'Vrijwilligersorganisatie van het Jaar'. De jury heeft in beide categorieën een winnaar gekozen.

Vrijwilligersorganisaties:

Katholieke Bond voor Ouderen
Oranje Comité de Kaag
Stichting Geef Gehandicapten Kans
Stichting Infolijn
Voedselbank Alkemade

Vrijwilligers:

De heer G.J.M. Bouwmeester
Mevrouw B. Colijn-van Item (postuum)
Mevrouw W. Cuvelier-Braam
Mevrouw W.J.A. Hogetoorn
Mevrouw M. Langhout-Niesing
Mevrouw J.W. Loos
Mevrouw J.M. van Stam-Biemond
Mevrouw A.C. van Velzen-Koot
Mevrouw P.T.M. van Zeil
De heer H. Zonderop

De prijs voor 'Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2007' is uitgereikt aan de Voedselbank Alkemade omdat zij zich inzetten voor de minder bedeelden in de gemeente en in zeer korte tijd een belangrijke plaats hebben ingenomen in onze samenleving.

De heer H.J. Zonderop is door de jury verkozen tot 'Vrijwilliger van het jaar 2007'. De jury heeft bewondering voor de diversiteit aan vrijwilligersactiviteiten waarvoor de heer Zonderop zich inzet. Zo is hij al vele decennia actief voor organisaties als de GGK, IJsclub Rijpwetering en de Weidevogelvereniging. Hiernaast organiseert hij al 35 jaar het NK Sprietlopen, waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan de zorg voor verstandelijk gehandicapten.

Wethouder Ton van Velzen en de winnaars van 2007

Uiteraard zijn alle vrijwilligers en organisaties die zijn voorgedragen ontzettend belangrijk en het was voor de jury moeilijk om tot een beslissing te komen. Omdat dit een verkiezing is, wordt er één "winnaar" gekozen. Maar wat het gemeentebestuur met deze verkiezing vooral duidelijk wil maken, is dat alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties voor ons winnaars zijn. De verkiezing is een blijk van waardering naar alle vrijwilligers(-organisaties) waarbij er één in het bijzonder extra in het zonnetje wordt gezet.

Het juryrapport 2007 kunt onderaan deze pagina downloaden. De jury is zich ervan bewust dat er vrijwilligers en/of organisaties zijn die niet zijn genomineerd waren, maar in uw ogen wellicht meer, beter of gewoon minder opvallend werk doen. Dit doet echter niets af aan de verdiensten van degenen die dit jaar voorgedragen zijn. Wij willen u van harte verzoeken om komend jaar goed op te letten en voor 2008 uw 'Vrijwilliger en/of Vrijwilligersorganisatie van het Jaar' voor te dragen.

Bijlagen :
Juryrapport 2007 (104 Kb).pdf