Ingezonden persbericht


Persberichten

Spannende familiefilms op zaterdagavond bij Z@pp Iedere zaterdagavond kan je er eens lekker voor gaan zitten, want vanaf 19.00 uur zijn bij Z@pp de coolste familiefilms te zien. Het nieuwe jaar begint meteen goed met op zaterdag 5 januari de film Pipo en de P-P-P Parelridder (Tros). Een week later, 12 januari, is Floris (KRO) op de buis. De Tasjesdief (Tros) is 19 januari te zien en op 26 januari is het de beurt aan de film Lepel (NPS). Op zaterdag 2 februari kan je de komische avonturen van Suske & Wiske zien in De duistere diamant (KRO) en tenslotte wordt de film Madelief, krassen in het tafelblad (VPRO) op 9 februari uitgezonden.

In de familiefilm Pipo en de p-p-p parelridders (2003) maakt Pipo een wandeling in een ruïne en wekt daar een Ridder die daar al 500 jaar slaapt. Pipo herenigt de Ridder met zijn grote liefde, die al die tijd op hem heeft gewacht. Pipo weet het liefdespaar uit handen te houden van Dikke Deur en Snuf en Snuitje. Zij hebben namelijk hele andere plannen met de geliefden. Pipo brengt ze bij tovenaar Miriardo, die de Ridder en zijn lief weer terug moet sturen naar het verleden. Omdat dáár hun toekomst ligt. Met Joep Dorren, Mariska Van Kolck en Rudi Falkenhagen.

De Nederlandse speelfilm Floris (2004) vertelt het verhaal van Floris Jr. die zijn vader wil bewijzen dat ook hij een held kan zijn net als zijn grootvader, de beroemde ridder Floris van Rozemond. Hij wil ervoor zorgen dat het heilige relikwie met wonderlijke krachten nooit in de verkeerde handen terecht zal komen. Samen met zijn oosterse vriendin Pi neemt Floris het op tegen de Hertogin van Gelre, Van Rossum Jr. en Kleine Pier. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Michiel Huisman, Victor Löw, Birgit Schuurman, Daan Schuurmans en Linda van Dyck.

De Tasjesdief (1995) is een verfilming van het gelijknamige boek van Mieke van Hooft met in de hoofdrollen Olivier Tuinier, Aus Greidanus jr. en Jaap Spijkers. De film vertelt het verhaal van een twaalfjarige jongen die door de overvallers van zijn oma wordt gedwongen om damestasjes te stelen. Uit angst voor vergelding durft hij thuis niets over de gebeurtenissen te vertellen en komt hij gaandeweg in een isolement terecht. Ondertussen gaan de meedogenloze overvallers gewoon door met hun getreiter en chantage. Als de getergde jongen, murw door de affaire, vijfhonderd gulden steelt van een weerloze blinde vrouw, beseft hij dat hij veel te ver is gegaan. Hij besluit het heft in eigen hand te nemen en voor eens en voor altijd met zijn belagers af te rekenen.

Lepel (2005) is een avontuurlijke familiefilm over het negenjarige jongetje Lepel met in de hoofdrollen Joep Truijen, Neeltje de Vree, Loes Luca, Carice van Houten en Barry Atsma. Na de mysterieuze verdwijning van zijn ouders, ontfermt zijn gemene oma Koppenol zich over Lepel. Zij gebruikt hem als haar knechtje. Wanneer Lepel op een dag de kans krijgt, ontsnapt hij en verstopt zich in een warenhuis. Hij raakt daar bevriend met het stoere meisje Pleun dat stiekem achter de truien woont. Pleun en Lepel krijgen hulp van Max, een vriendelijke verkoper die in stilte verliefd is op juffrouw Broer, de cheffin van de winkel. Max en Pleun bedenken een plan waarmee ze Lepels ouders hopen te vinden. Koppenol geeft Lepel echter niet zomaar op. Samen met Lepels meester, Bijts, probeert ze hem terug te krijgen. De winkel is overdag niet langer veilig voor Lepel. Gelukkig heeft hij Pleun, die zorgt dat hij uit de klauwen van Koppenol blijft en die hem helpt zijn ouders te vinden. Zal deze zoektocht naar de hereniging van Lepel en zijn ouders leiden? Of krijgt zijn gemene oma hem toch nog te pakken ....?

De duistere diamant (KRO) is een film uit 2004 naar de Suske en Wiske strip De duistere diamant van Willy Vandersteen. Suske en Wiske, Lambik en Tante Sidonia logeren op het domein van de Ganzehoeve, dat toebehoort aan Baron de Lacheloze. Tijdens een wandeling, vinden Suske en Wiske een houten doosje met daarin een zwarte steen. Ze schenken de vreemde steen aan Sidonia. De baron kan Sidonia overhalen om de steen aan hem te verkopen. De volgende dag ligt Sidonia rillend van koorts in bed en gaat zienderogen achteruit. "Iedereen die zich door middel van de steen tracht ter verrijken, zal sterven voor de volgende volle maan. Enkel diegene die aan de hebzucht kan weerstaan en de steen aan de alchemist teruggeeft kan de vloek verbreken." Suske en Wiske moeten kost wat kost de diamant naar de alchemist terug brengen. Ze roepen de hulp in van Professor Barabas en laten zich met de teletijdmachine terugflitsen naar de 15e eeuw. Dit betekent het begin van een spannende zoektocht. De kinderen, Lambik en Alwina, hierbij geholpen door Jeroen en Barabas moeten voortdurend opboksen tegen onbegrip, domheid, valstrikken, brandstapels en achtervolgingen. Rollen zijn weggelegd voor Joeri Busschots, Celine Verbeeck, Dirk Roofthooft en Peter van den Begin. Verder ook rollen voor Thekla Reuten, Rik Launspach, Willeke van Ammelrooy en Urbanus.

De film Madelief, krassen in het tafelblad (1998) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Guus Kuijer. In de hoofdrollen zien we: Madelief Verelst, Rijk de Gooijer, Margo Dames en Thomas Acda. Madelief hoort van haar moeder dat haar oma is overleden. Op de begrafenis zijn weinig mensen en niemand lijkt echt verdrietig te zijn. Na de begrafenis komt opa een tijdje logeren. Madelief wil alles over haar oma weten, maar haar moeder en haar opa vertellen niets meer dan dat oma eigenlijk niet zo lief was en de hele dag poetste. Madelief en opa kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Als Madelief bij opa gaat logeren, ontdekt ze in de verwilderde tuin een oud tuinhuisje dat van oma is geweest. Het huisje ligt vol met boeken en oude landkaarten. Was oma soms een ontdekkingsreiziger? Met Mischa, de zoon van de doodgraver, gaat ze op onderzoek uit. Zij zijn vast besloten om het mysterie van oma op te lossen. Krassen in het tafelblad is een spannend verhaal over een mysterieuze oma, maar ook een ontroerend verhaal over een meisje en een opa die elkaar vinden, om elkaar nooit meer los te laten.