AutoRai

SEAT op twee- en vier wielen vertegenwoordigd in Dakar 2008

(12/18/2007)
Op 5 januari 2008 gaat de 30ste editie van de legendarische Dakar-rally van start. SEAT is opnieuw ruimschoots vertegenwoordigd in de woestijnrally.
Net als vorig jaar neemt de Nederlandse SEAT-dealer Bram van Dorp op twee wielen deel aan de Dakar-rally. Bovendien zullen de SEAT WTCC-coureurs Tiago Monteiro en Yvan Muller in Lissabon allebei in een door Oreca geprepareerde buggy aan de start van de rally verschijnen.

Begin 2007 leverde de Nederlandse SEAT-dealer Bram van Dorp een prestatie van formaat door tijdens zijn debuut in de Dakar-rally al direct de finish te bereiken. Van Dorp finishte de legendarische rally bij âLac Roseâ op een uiterst respectabele 55^e plaats in het algemeen klassement voor de motor-rijders. Bij de Nederlanders op twee wielen schaarde hij zich met zijn KTM zelfs binnen de top tien.

âDirect na Dakar 2007 vroegen veel mensen me of ik nogmaals deel zou nemen. Het meest gegeven antwoord daarop was: âDie kans is niet groot!â,â aldus Bram van Dorp. âMaar natuurlijk blijft het kriebelen. Na lang overleg met het thuisfront hebben we besloten het avontuur nogmaals aan te gaan. Vorig jaar hebben we het spreekwoordelijke wiel uit moeten vinden, wat inhoudt dat het nu organisatorisch veel gemakkelijker wordt omdat we exact weten wat we mogen verwachten. Eigenwijs als ik ben ga ik Dakar dit jaar wederom zonder assistentie rijden. Vorig jaar heb ik bewezen dat goed te kunnen en ik wil nu zeker gaan voor het hoogst haalbare zonder enige vorm van hulp.â De prestaties van Van Dorp, die voor de 2008-editie van de Dakar-rally startnummer 58 heeft gekregen, zijn te volgen op www.dakardream.nl.

SEAT Sport-coureurs verruilen asfalt voor zand

Tijdens de 30^ste Dakar is SEAT niet alleen op twee wielen present in de rally, maar wordt het Spaanse merk ditmaal ook in de autocategorie vertegenwoordigd. En niet door de minsten. SEAT Sport-coureurs Yvan Muller en Tiago Monteiro, die normaliter in het World Touring Car Championship hun SEATs Leon WTCC over het asfalt jagen, nemen beiden in een door het Franse Oreca geprepareerde buggy deel aan de zware woestijnrally. Yvan Muller deed vorig jaar ook al mee aan âLe Dakarâ in een auto van Oreca, dat onder de vlag van SEAT Sport ook zijn Leon TDI in het WTCC runt. Tiago Monteiro maakt voor het eerst zijn opwachting in de rally.
De 30^ste editie van de Dakar-rally gaat op 5 januari van start in het Portugese Lissabon en eindigt 15 dagen later, op 20 januari, traditioneel bij Lac Rose in de Senegalese hoofdstad.