Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Jan Timman doet mee aan Olympus-toernooi 2008

Toernooidirecteur Arie Schouten heeft veelvoudig Nederlands Kampioen Jan Timman weten te strikken voor het 16de Olympustoernooi dat op zaterdag 5 januari in Arnhem wordt gespeeld. In 2005 was Timman ook al van de partij, maar toen sneed grootmeester Arkadij Naiditsch hem net de pas af. Grijpt de tegenwoordig in Arnhem wonende Timman ditmaal wel zijn kans?

Het toernooi van SV De Toren, altijd in een sfeervolle ambiance, trok de laatste jaren liefst 250 deelnemers en zal ongetwijfeld ook in 2008 voor een luisterrijke opening van het nieuwe jaar zorgen. Opnieuw zijn er verenigingsprijzen voor clubviertallen en aanmoedigingsprijzen te verdienen, variërend van DGT-klokken tot waardebonnen.

Uitvoerige informatie over het toernooi is te vinden op de site van De Toren. Rechtstreeks aanmelden kan via deze link.
---

De nieuwe FIDE-ratings zijn gepubliceerd

De nieuwe FIDE-ratings zijn bekend. U treft de FIDE-ratings van Nederlandse spelers hier aan. U kunt ook op deze site links op ratinglijst klikken.

---

Vijf spelers delen eerste plaats in Harmonietoernooi te Groningen

In het Harmonietoernooi in Groningen deelden vijf spelers de eerste plaats. Dimitrios Mastrovasilis, Sipke Ernst, Stelios Halkias, Ahmed Adly en Davit Lobzhanidze behaalden allen 6½ punt uit 9 partijen. Mastrovalis werd uitgeroepen tot toernooiwinnaar. In de groep spelers met 5½ punt treffen we heel wat Nederlanders aan: Friso Nijboer, Robin Swinkels, Roeland Pruijssers en Twan Burg.

Alle informatie kunt u vinden op de toernooisite.
---

Alle informatie kunt u vinden op de toernooisite.