Gemeente Hoogeveen

4 januari 2008
Afzender: College van B&W
Wethouder Ton Bargeman deelt gratis buskaartjes uit Verkeerswethouder Ton Bargeman deelt zaterdag 5 januari gratis buskaartjes uit aan het winkelende publiek. De kaartjes zijn geldig voor een rit met een stads- of een streekbus in Hoogeveen. Met de actie wil de gemeente samen met vervoermaatschappij Connexxion aandacht vestigen op de nieuwe dienstregeling en het gratis vervoer voor 65-plussers.

Proef gratis reizen

Op 6 januari gaat de nieuwe dienstregeling in van de bussen van Connexxion. De stadslijnen 101 en 102 krijgen het nummer 1 en 2. Op stadslijn 2 gaan de bussen vaker rijden en lijn 103 wordt opgeheven. Daarnaast kunnen reizigers van 65 jaar en ouder het hele jaar gratis reizen op alle stads- en streekbussen binnen de gemeentegrenzen van Hoogeveen. De gratis rit geldt doordeweeks vanaf 9.00 uur en in het weekend de hele dag, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

De gemeente Hoogeveen hield in de eerste drie maanden van 2007 al een proef met gratis busreizen voor 65-plussers. Tijdens de proef steeg het aantal reizigers met 30 procent. Reden genoeg om de proef in 2008 voort te zetten. Met de proef wil de gemeente 65-plussers de mogelijkheid geven om vaker de deur uit te gaan en deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer.

Veranderingen dienstregeling

In de dienstregeling verandert verder weinig. De halte Raadhuisplein van lijn 1 vervalt. Door de aanpassing van de Van Limburg Stirumstraat is duurt het te lang om via het Raadhuisplein te rijden. Lijn 2, die door de wijken Krakeel en Wolfsbos rijdt, gaat van maandag tot en met zaterdag overdag maar liefst vier keer per uur rijden. Daardoor is de aansluiting op de trein aanzienlijk verbeterd. Lijn 103 wordt opgeheven, omdat het gemiddelde aantal reizigers van ongeveer vijftig per dag te weinig is. De meeste bestemmingen op de route van lijn 103 blijven echter bereikbaar met de lijnen 1 en 2.

Gratis rit voor alle inwoners

Begin januari krijgen inwoners van Hoogeveen informatie over de veranderingen thuisbezorgd. Bij de folder zit een vervoersbewijs voor een gratis rit met een bus in Hoogeveen.