Ingezonden persbericht


CNN's Special Investigation Unit presents:

De redding van Youssif

Zwaar verbrand Irakees jongetje geholpen door donaties van CNN-kijkers

In de documentaire 'Rescuing Youssif' vertellen Bagdad correspondente Arwa Damon en medisch correspondent Dr. Sanjay Gupta het verhaal van een Irakees jongetje dat vecht voor genezing na een laffe aanval in Irak die vele CNN-kijkers met afschuw vervulden. De vijfjarige Youssif werd ondergedompeld in benzine en in brand gestoken door gemaskerde opstandelingen. Dit resulteerde in gruwelijke brandwonden in zijn gezicht en aan zijn handen.

Arwa Damon ontmoette Youssif's vader en hoorde zijn verhaal, waarvan zij verslag deed voor CNN International en op CNN.com. Youssif's verhaal leverde de meeste reacties op in de geschiedenis van de non-breakings news reportages op CNN.com. Via CNN's online "Impact Your World initiative", doneerden kijkers vanuit de gehele wereld aan de Children's Burn Foundation, en stelden daarmee Youssif en zijn familie in staat om naar de VS te reizen voor medische behandeling. Plastisch chirurg Peter Grossman bood zijn diensten aan voor de behandelingen die Youssif nodig heeft.

Dr. Gupta en Arwa Damon doen verslag vanuit Zuid-Californië van Youssif's medische vooruitgang in het Grossman Burn Center en van de ervaringen van de familie met hun nieuwe leven in Amerika.

Rescuing Youssif duurt een uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 5 januari om 21.00 uur

Zondag 6 januari om 21.00 uur


---

Noot voor de redactie (