Politie Groningen

Zaterdag 5 januari 2008

Provincie Groningen, 05-01-2008

Groningen: overval op juwelier

Tot nu toe onbekenden hebben vrijdagmiddag een overval gepleegd op een juwelierszaak aan het Damsterdiep. Rond kwart over vier stapten vier personen de zaak binnen waarna een van hen de eigenaresse vastgreep en met een wapen bedreigde. De vrouw zag echter kans de knop voor het overvalalarm in te drukken waarna de vier er vandoor gingen. De overvallers verdwenen op twee vermoedelijk grijze brom- of motorscooters en reden via het voetpad langs de bouwput van het Damsterdiep in de richting van de Petrus Campersingel. De eigenaresse van de juwelierszaak lukte het nog met een metalen staaf tegen de achterkant van een van de tweewielers te slaan waarbij in elk geval een achterlicht sneuvelde. Het is nog onzeker of de overvallers iets uit de zaak hebben meegenomen. De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of op andere wijze informatie hebben. Er kan contact worden opgenomen met Regiopolitie Groningen via telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen in Groningen een snelheidscontrole gehouden.

Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1907, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Kieler Bocht, aantal geregistreerde voertuigen: 300, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 315, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leek: greep in kassa restaurant

Bij een restaurant aan de Tolberterstraat in Leek is vrijdagavond enkele honderden euros uit een geldkistje gestolen. Het kistje stond even onbeheerd toen de eigenaresse van de zaak enkele klanten hielp. Op dat moment zat er wel een man vlakbij het kistje op een bestelling te wachten. Of hij iets met de diefstal vandoen heeft, is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Marum: fietser geslagen

Een 16-jarige inwoner van Marum liep vrijdagavond op de Raadhuisstraat in zijn woonplaats een vuistslag in het gezicht op van een tot nu toe onbekende automobilist. De jongen fietste met zijn vriendin achterop over de Thorbeckestraat en had naar zijn zeggen een vreemd gezicht getrokken naar de tegemoet komende automobilist omdat die met groot licht reed. De automobilist was in eerste instantie uitgestapt en gaan schelden. De man was daarna met hoge snelheid de fietser achterna gekomen en had hem klem gereden. De naar schatting 50-jarige man sloeg de knaap vervolgens en beet hem daarbij toe dat hij hem een volgende keer het ziekenhuis in zou slaan. De jongen hield een verwonding bij het oog aan het incident over. De politie hoopt de verdachte te kunnen aanhouden.

Uithuizen: weinig alcoholovertredingen

Bij verkeerscontroles in onder meer Uithuizen, Loppersum en Bedum zijn vrijdagmiddag- en avond in totaal 815 bestuurders op alcohol gecontroleerd. Slechts twee bestuurders zaten met respectievelijk 0,55 en 0,90 promille boven de limiet.

Delfzijl: bewoner aangehouden

Een 48-jarige inwoner van Delfzijl is vrijdagavond aan het Ganzenerf in zijn woonplaats aangehouden omdat hij een medebewoner zou hebben mishandeld en met een mes hebben bedreigd. De verdachte was na de gebeurtenis weggereden maar dook met zijn bromfiets juist weer op toen de politie arriveerde. Een speurhond van de politie werd ingezet om het mes te achterhalen. Dat leverde aanvankelijk geen resultaat op. Later in de nacht werd het wapen alsnog in een schuurtje gevonden waar de verdachte zijn bromfiets had neergezet. Omdat de verdachte boven de alcohollimiet zat, krijgt hij ook een proces-verbaal wegens rijden onder invloed. De man is ingesloten.

Hoogezand: fietser steelt bouwmateriaal

In Hoogezand werd vrijdagmiddag een 37-jarige inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van diefstal. Een voorbijganger had gezien dat de man bij een bouwlocatie aan de Kerkstraat materiaal wegnam. De politie trof de persoon in kwestie wat later op de fiets op de Sluiskade aan. Het materiaal had hij inmiddels verkocht. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: klant viszaak door het lint

Een klant van een viszaak aan de Oude Markt in Stadskanaal ging vrijdagmiddag door het lint. De man vond dat hij te lang op zijn haring had moeten wachten, smeet de vis vervolgens door de zaak en trapte de voordeur van de winkel in. De verdachte, een 37-jarige inwoner van Stadskanaal, werd korte tijd later door de politie met zijn auto op de Gelderselaan tot stoppen gedwongen en aangehouden. Hij is na het opmaken van een proces-verbaal vrijdagavond weer op vrije voeten gesteld.