René Paas: Geen geheime deals, maar werken aan participatie

05/01/2008 11:08



CNV



CNV-voorzitter René Paas heeft geen boodschap aan geheime afspraken tussen kabinet en werkgevers over versoepeling van het ontslagrecht. Bernard Wientjes laat vandaag in de Telegraaf weten dat afspraken hierover zijn geschonden. Paas is nog steeds ontstemd dat door dit soort geheime deals, buiten het CNV om, maanden zijn verprutst met gedoe over het ontslagrecht. Paas: "In 2007 zijn kansen gemist, laten we in 2008 als kabinet, werkgevers en werknemers alles doen om honderdduizenden mensen aan werk te helpen".

Voor de zomer hebben sociale partners een participatie akkoord getekend. Dat dit door geheime deals en daardoor uiteenlopende agenda's niet tot maatregelen heeft geleid is slecht voor honderdduizenden werklozen en slecht voor Nederland.

De commissie Bakker kan de draad van een half jaar geleden weer oppakken en met een plan komen dat honderdduizenden mensen aan werk helpt. Dat is ook nog steeds de inzet van het CNV. Paas heeft de commissie Bakker al per brief laten weten dat hij en zijn commissie op het CNV kunnen rekenen, omdat "het aan werk helpen van mensen prioriteit voor het CNV heeft. Wij willen het 'granieten bestand' van langdurig werklozen niet accepteren en willen hier met heel concrete voorstellen iets aan doen. De tijd van ruzie maken en rapporten schrijven is voorbij, het gaat nu om daden."





http://www.cnv.nl