Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 05-01-2008

Politie houdt tweetal voor winkeldiefstal

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagmiddag twee vrouwen (21 en 24 jaar) uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouwen zouden goederen weggenomen hebben uit winkels in de Alteveerstraat en Hoofdstraat. De vrouwen werden overgebracht naar het politiebureau. De 21-jarige vrouw bekende de diefstallen en deed vrijwillig afstand van de goederen. Ze kreeg een bekeuring van 130 euro en mocht, evenals de 24-jarige vrouw, het politiebureau verlaten. De goederen werden naar de gedupeerden teruggebracht. (08-101432/447

Politie vordert rijbewijs in

BEILEN De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit Witteveen ingevorderd op De Musels. De automobilist werd gelaserd met een snelheid van 135 kilometer per uur. De man werd aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Op De Musels geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. (08-101455)

Politie houdt man aan voor mishandeling

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 41-jarige man uit Meppel aangehouden op het Prinsenplein. De man zou een 27-jarige vrouw uit Vollenhove een klap op haar neus hebben gegeven tijdens onenigheid in een eetgelegenheid. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-101536)

Aanrijding met materiele schade

PEIZE Vrijdagmiddag is een 26-jarige bestuurder van een graafmachine in botsing gekomen met een 34-jarige automobilist uit Peize. Materiele schade aan de linkervoorzijde van de personenauto was het gevolg. Beide betrokkenen reden vanaf de Brusselseweg linksaf de Hereweg op. Op het kruisingsvlak stopte de bestuurder van de graafmachine en reed vervolgens langzaam achteruit en zag daarbij de wachtende automobilist over het hoofd. Niemand raakte gewond, maar de personenauto moest worden afgesleept. (08-101406)

Politie houdt jongen aan voor winkeldiefstal

GIETEN De politie heeft vrijdagmiddag een 15-jarige jongen uit Gieten aangehouden in de Stationsstraat voor winkeldiefstal. De jongen werd betrapt in een supermarkt, waar hij twee worsten had weggenomen. De 15-jarige jongen werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, hij zal doorverwezen worden naar Bureau Halt. (08-101377)

Botsing na inhaalactie

WACHTUM Vrijdagmiddag is een 21-jarige automobilist uit Veenoord op de A37 in botsing gekomen met een 52-jarige automobilist uit Vlagtwedde. Materiele schade aan beide personenautos en een aanhanger was het gevolg. De 21-jarige automobilist uit Veenoord had een vrachtauto ingehaald en wilde na deze inhaalactie weer naar rechts sturen. Daar reed de 52-jarige man in zijn personenauto met aanhanger. Met de voorzijde botste de man uit Veenoord tegen de aanhanger. Door de botsing raakte de dissel beschadigd. De trekhaak aan de auto van de man uit Vlagtwedde vouwde om en de aanhanger schoot los. Deze kwam rechts in de berm tot stilstand. Niemand raakte gewond. De aanhangwagen moest worden afgesleept. (08-101448)

Politie houdt twee mannen aan

ERICA De politie heeft vrijdagavond een 25-jarige man uit Erica aangehouden voor vernieling van een auto op de Verlengde Vaart NZ. De politie had een melding gekregen van de vernieling. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de man door een beveiligingsmedewerker onder controle werd gehouden. De 25-jarige man was onder invloed en behoorlijk agressief. Hij bleek een fiets tegen een auto te hebben gegooid. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en daar werd hij ingesloten. Vervolgens werd op dezelfde locatie een 26-jarige man uit Emmen aangehouden door de politie. Deze man wilde zich niet legitimeren. Ook hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-101509)

Politie houdt alcomobilist aan

NIJEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige alcomobilist uit Hoogeveen aangehouden. De automobilist was betrokken bij een éénzijdig verkeersongeval op de Kolderveense Bovenboer. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de man met zijn personenauto op de kop in een sloot terecht was gekomen. Hij was zelf uit de auto gekomen. Hij werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Meppel. Naar aanleiding van een blaasproef werd de man aangehouden. Een bloedproef moet uitwijzen hoeveel de man teveel heeft gedronken. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (08-101532)

Politie controleert verkeer

ASSEN De politie heeft vrijdagavond gecontroleerd in de omgeving van de M.L. Kingweg. Tijdens deze controle werden vijf bekeuringen uitgeschreven. Een persoon reed door het rode licht en kreeg daarvoor een bekeuring. Twee bekeuringen werden gegeven voor het niet volgen van de verplichte rijrichting. Een persoon kreeg een bekeuring omdat deze rechts inhaalde. De politie schreef ook een bekeuring uit voor het parkeren op een gehandicaptenplaats zonder kaart. (08-101506)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280