Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom 5-1

BERGEN OP ZOOM, 5 januari 2008

Politie neemt rijbewijs in van dronken automobilist

ROOSENDAAL: Aan de Bloemenmarkt heeft de politie vrijdagavond een 32-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De automobilist wordt verdacht van rijden onder invloed. Rond 22:00 uur reed hij met hoge snelheid tegen het verkeer in de Bloemenmarkt op. Andere automobilisten dwongen hem tot stoppen.

Toen de Roosendaler uitstapte zagen agenten van het horecatoezicht dat hij onder invloed verkeerde van alcohol en hielden hem aan. Tijdens de ademanalyse blies hij 810 ug/l, terwijl 220 ug/l de maximale limiet is. Na verhoor is de Roosendaler heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Bekeuring voor inbrekerswerktuig

KLUNDERT: Aan de Voorstraat heeft de politie zaterdagmorgen een 42-jarige inwoner van Fijnaart aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rond 05:00 uur rijden over de Voorstraat rijden met een onleesbaar kenteken op zijn auto. Daarnaast bleek ook het kentekenbewijs ingevorderd te zijn. Bij een controle zagen de agenten op de achterbank inbrekerswerktuigen liggen. Met twee
processen-verbaal op zak is hij in de loop van de ochtend heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers