Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda 5/1

BREDA, 5 januari 2008

Politie houdt gordelcontrole

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag aan de Wilhelminastraat een verkeerscontrole gehouden. Agenten controleerden voornamelijk op de draagplicht van de autogordel.

Er werden 11 bekeuringen uitgeschreven.

De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Het risico van een dodelijk ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel. In dat kader is het opmerkelijk dat één op de vijf mensen die reddende autogordel niet dragen. Nog verbazingwekkender is dat de politie regelmatig kinderen 'los' op de achterbank ziet zitten, zonder gordel. Een situatie die zowel voor de kinderen als voor de ouders levensgevaarlijk kan zijn. Want al bij een noodstop met een snelheid van nog geen 50 km/uur vliegen de kinderen over de voorbank richting de ruit óf zelfs er doorheen. Uiteraard moeten volwassenen op de achterbank ook een gordel dragen. Voor hun eigen veiligheid én die van degenen op de voorstoelen - bij een noodstop of botsing komen zoveel krachten vrij dat de bestuurder verpletterd kan worden door zijn of haar passagier.

Diefstal auto

BREDA: Aan de Terheijdenseweg is vrijdagmiddag een zwarte Jeep Cherokee met het kenteken ZH-FR-01 gestolen. De dader heeft de autosleutel uit de jas van de 37-jarige eigenaresse gehaald. De jas hing in de kleedkamer van het zwembad, terwijl de autobezitter in het water lag. De politie heeft een aangifte opgenomen en de auto internationaal gesignaleerd.

Politie krijgt melding van schennispleger

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag een melding binnen gekregen van een schennispleger. Een Bredaas meisje fietste rond 13:00 uur over de Louwersdonk, ter hoogte van de Somerweide. In een zijpad zag zij een circa 55 jarige man met een gezet postuur staan. De man liet zijn broek zakken en toonde zijn geslachtsdelen.

Tweetal aangehouden na baldadig gedrag

BREDA: Aan de Boschstraat heeft de politie vrijdagavond een 17-jarige inwoner van Oosterhout en een 18-jarige inwoner van Rijen aangehouden. Het tweetal gooide rond 20:15 uur een hekwerk op de weg, waardoor gevaar en hinder ontstond voor het verkeer. Een toevallig passerende agent in burger sprak het tweetal aan. Zij waren echter niet van plan om het hekwerk van de weg te halen. De agent maakte zich vervolgens bekend als politieman en probeerde daarop het duo aan te houden. Daarbij stuitte hij op verzet. De agent kreeg enkele trappen tegen zijn been, maar kon één verdachte aanhouden. De tweede verdachte werd aangehouden door een agent die zijn collega te hulp schoot. De twee jongens zijn in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden na beledigen agenten

BREDA: Op de Vismarktstraat heeft de politie vrijdagavond een 18-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van belediging. De Bredanaar schold rond 21:30 uur twee bikers van de politie zonder enige aanleiding uit voor hondenkoppen. Na verhoor is hij in de loop van de avond heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
BREDA: In het centrum van Breda heeft de politie in de nacht van vrijdag op zondag een 27-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Rond 00:30 uur meldde een 26-jarige vrouw dat zij door haar vriend mishandeld was in de woning. Bij binnenkomst in de woning troffen agenten de Bredanaar aan, die direct aangaf dat hij zijn vriendin had mishandeld. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers