Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout 5/1

OOSTERHOUT NB, 5 januari 2008

Politie houdt verdachte ijzerdiefstal aan

RAAMSDONKVEER: Vrijdagmiddag heeft de politie een 30-jarige inwoner van Raamsdonkveer aangehouden. De eigenaar van een bedrijfspand betrapte de man rond 15:30 uur bij de diefstal van ijzerwaren aan de Omschoorweg in Raamsdonkveer.

Bij het ter plaatse komen van de politie bleek dat de verdachte was weggereden in een bestelauto. Met het opgegeven signalement van de auto en zijn bestuurder gingen agenten op zoek. Op de Rijtselaan zagen zij de bestelauto rijden en konden de man uit Raamsdonkveer aanhouden. De buit lag nog in de aanhangwagen achter zijn auto. De eigenaar van de gestolen spullen heeft aangifte gedaan van diefstal. De verdachte is in verzekering gesteld.

Aanhouding voor lokaalvredebreuk

WAALWIJK: Vrijdagavond is zijn woning in Waalwijk een 45-jarige inwoner van Waalwijk aangehouden. De man liep rond 18:15 uur door het winkelcentrum De Els, terwijl hij een winkelcentrumverbod had vanwege eerdere misdragingen.

Een beveiligingsbeambte sprak hem hierover aan, maar de Waalwijker trok zich daar niets van aan. Korte tijd later werd hij in zijn woning aangehouden ter zake lokaalvredebreuk. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrachtwagenchauffeur zet dronken automobilist klem

HANK: Op een parkeerplaats van de Rijksweg A27 ter hoogte van Hank heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 48-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 02:15 uur blokkeerde een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagencombinatie de auto met daarin de Bredanaar.

Volgens de chauffeur verkeerde de automobilist onder invloed van alcohol. Ter plaatse gekomen agenten hielden de man aan en namen op het bureau een ademanalyse af. De waarneming van de
vrachtwagenchauffeur was juist. De Bredase automobilist blies een waarde van 670 ug/l op het meetapparaat, wat neer komt op 3 keer meer dan de toegestane wettelijke limiet van 220 ug/l. Na verhoor is hij heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Auteur: Henk Snepvangers