Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg 5/1

TILBURG, 5 januari 2008

Politie ontmanteld hennepkwekerij

TILBURG: Aan de Hoflaan heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning werd een inwerking zijnde kwekerij aangetroffen met ca. 1000 hennepplanten. De 25-jarige bewoner is gehoord over de aanwezigheid van de kwekerij. Verder bleek dat er stroom op illegale wijze werd afgetapt van het
elektriciteitsnet.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. De ervaring leert dat het houden van een hennepkwekerij zelden op zichzelf staat. Behalve van overtreding van de Opiumwet is er bijvoorbeeld vaak sprake van diefstal van stroom of van brandgevaar en wateroverlast door het verkeerd aanleggen van de kwekerij. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband te brengen zijn met hennepkweek (o.a. moord, doodslag overvallen, bedreigingen en rip-deals).

Man aangehouden voor lokaalvredebreuk

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond in een winkel aan de Jan Heijnsstraat een 46-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van lokaalvredebreuk. De Tilburger hield zich niet aan een winkelverbod dat eerder op de dag aan hem was uitgereikt. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na mishandeling

OISTERWIJK: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie aan de Kerkstraat een 32-jarige inwoner van Oisterwijk aangehouden. De man werd rond 01:30 uur vanwege zijn gedrag een horecagelegenheid uitgezet, nadat hij een 48-jarige man had mishandeld. Toen agenten ter plaatse kwamen was de verdachte niet meer ter plaatse. Op De Lind werd de Oisterwijker aangetroffen. Bij het zien van de politie bedreigde hij de agenten direct met de dood. Hij is in verzekering gesteld.

Aanhoudingen voor belediging agenten

TILBURG: Aan de Heuvelring heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man was rond 03:00 uur met enkele vrienden een horecagelegenheid uitgezet. Om meer problemen te voorkomen werden zij gevorderd om het centrum te verlaten. De Tilburger vond het nodig om de agenten uit te schelden, wat hem op een ritje naar het bureau kwam te staan. Na verhoor is hij in de loop van de ochtend met een proces-verbaal heengezonden. Een 14-jarige inwoonster van Smilde werd korte tijd later voor het zelfde feit aangehouden. Op de Heuvelring vond zij het rond 03:45 uur nodig om agenten te beledigen. Haar ouders zijn van de aanhouding op de hoogte gesteld.

Verdachte openlijke geweldpleging aangehouden

TILBURG: Een 18-jarige inwoner van Kaatsheuvel is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Heuvelring. De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Samen met een nog onbekende verdachte mishandelde hij rond 03:45 uur aan het Piusplein een 17-jarige inwoner van Tilburg, die gewond raakte aan een wenkbrauw. De man uit Kaatsheuvel kon worden aangehouden aan de hand van een opgegeven signalement van het slachtoffer. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de 2^e verdachte.

Politie onderzoekt berovingen

TILBURG: Zaterdagmorgen is een 28-jarige inwoonster van Tilburg aan de Tuinstraat beroofd van haar schoudertas. Rond 04:00 uur liep zij ter hoogte van de IJzerstraat toen twee onbekende daders met kracht aan haar tas trokken. Daarbij kwam de Tilburgse ten val, waarna zij hard tegen haar lichaam werd getrapt. Het tweetal ging er vervolgens met de mobiele telefoon van de vrouw vandoor in de richting van de Telexstraat. De politie stelt een onderzoek in.

TILBURG: Aan de Conservatorium is vrijdagavond een 29-jarige inwoonster van Tilburg beroofd van haar portemonnee. De Tilburgse liep rond 18:45 uur vanaf het station Tilburg West in de richting van de Europalaan. Kort nadat zij onder het viaduct was gelopen werd zij aangesproken door twee onbekende mannen. Het tweetal, een blanke en een negroide man, eiste geld van de Tilburgse en om hun eis kracht bij te zetten toonden zij een mes. Uit angst heeft het slachtoffer haar portemonnee af gegeven, waarna het tweetal wegliepen in de richting van het viaduct. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt schennispleger aan

TILBURG: Zaterdagmorgen heeft de politie aan de Spoorlaan een 20-jarige inwoner van Udenhout aangehouden. Hij wordt verdacht van schennispleging. Rond 04:15 uur zagen surveillerende agenten dat de man zich zelf op de openbare weg stond te bevredigen. Na verhoor is hij in de loop van de ochtend heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal aangehouden na vechtpartij
TILBURG: Aan de Paleisring heeft de politie zaterdagmorgen twee inwoners van s Gravenhage aangehouden. Rond 04:15 uur stopte er op de Paleisring een taxibusje waaruit een aantal personen stapten die direct begonnen te vechten. Daarbij werd een 21-jarige inwoner van Tilburg mishandeld. Bij de aanhoudingen kreeg de politie hulp van medewerkers van een beveiligingsbedrijf. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij.

Auteur: Henk Snepvangers