Politie Zeeland


---


O-0021-2008 Verkeersongeval in Yerseke
Op de kruising Zanddijk / Olzendedijk in Yerseke vond vrijdag om 17.30 uur een verkeersongeval plaats.
Een 26-jarige automobilist uit Yerseke reed over de Molendijk in de richting van de Zanddijk. Op de kruising met de Olzendedijk stond op de Molendijk een personenauto voorgesorteerd om linksaf de Olzendedijk op te rijden. De 26-jarige zag deze auto te laat en week uit. Hij slipte en reed de dijk af waarbij de auto ondersteboven tot stilstand kwam. De bestuurder en een 25-jarige Vlissingse vrouwelijke inzittende liepen beiden diverse schrammen op. Zij werden voor verder onderzoek naar de huisrtsenpost gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd.

Z-0022-2008 Woninginbraak in Terneuzen
Vrijdag tussen 20.30 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning in de Zuidlandstraat in Terneuzen.
Er werd een ruit vernield en uit de woning werden sieraden, een dvd-speler en een X-box weggenomen. De waarde van de gestolen goederen is onbekend.

Z-0023-2008 Rijden onder invloed
Een 32-jarige automobilist uit Hulst moest vrijdag om 22.45 uur op de Grote Markt in zijn woonplaats zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.
Ook een 25-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij teveel had gedronken. Hij werd betrapt op de Langeweg in Axel en had eveneens meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid gedronken.

Z-0024-2008 Controle rondom coffeeshops, Terneuzen
Vrijdag heeft de politie controles gehouden rondom de coffeeshops.
Er werd één aanhouding verricht voor het in bezit hebben van meer dan 5 gram softdrugs en er werden de volgende mini's uitgereikt: 8x parkeren zonder parkeervergunning, 1x urineren op straat, 1x rijden zonder rijbewijs, 1x niet stoppen voor het rode licht en 6x voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Z-0025-2008 Automobilist te water, Sluiskil
Zaterdag om 12.40 uur raakte bij de brug in Sluiskil bij de N61 een 38-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen, door wegvallende remdruk, met zijn camper te water.
Hij kwam daardoor met een vaartje tegen de trottoirband van de rotonde en de camper reed zo het kanaal in. De man kon zelf uit het voertuig klimmen en werd daarna met de hulp van een 58-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen, die alles zag gebeuren, uit het water gehaald. De 58-jarige heeft daarna de onfortuinlijke automobilist, die als enige in de camper zat, naar huis gebracht. Daar heeft hij 112 gebeld om te melden dat hij inmiddels ongedeerd weer thuis was.