Harmonie Wilhelmina opent jubileumjaar met grandioos nieuwjaarsconcert


100 jaar de Blouw van Wolder

MAASTRICHT, 20071226 -- Wolder staat in 2008 in het teken van het honderdjarig bestaan van Harmonie Wilhelmina. In Maastricht en omstreken beter bekend als de Blouw van Wolder. Binnen het kleurrijk en bloeiend verenigingsleven van de hechte en vitale gemeenschap Wolder vormt de Blouw al een eeuw lang één van de belangrijke fundamenten. Het honderdjarig jubileum wordt gevierd met een aantal festiviteiten verspreid over 2008. Het jubileumjaar wordt geopend met een Nieuwjaarsconcert in de kerk van Wolder op zaterdag 5 januari aanstaande, aanvang 19.30 uur. Ook de drumband van Harmonie Wilhelmina verleent haar medewerking aan dit concert.

Tijdens het gezamenlijke optreden wordt de compositie van Gian Prince `Kenia' ten gehore
gebracht: een werk bestaande uit vijf delen voor drumband en orkest.

Nieuwjaarstreffen
Na afloop van het nieuwjaarsconcert vindt in de harmoniezaal (Tongerseweg 400) het traditioneel Nieuwjaarstreffen plaats. Onder het genot van een hapje, een drankje en een muzikale noot kan iedereen die zich bij de Blouw van Wolder betrokken voelt weer de beste wensen uitwisselen.

Jubileumprogramma
Over de andere programmaonderdelen van het jubileumjaar ontvangt u afzonderlijk informatie aan de hand van persberichten. Voor verdere informatie, foto's en meer achtergronden over 100 jaar De Blouw van Wolder kunt u terecht op www.harmoniewilhelmina.nl

Geschiedenis
Harmonie Wilhelmina werd opgericht in 1908. Net als in andere kleine gemeenten met een tweede harmonie of fanfare lag destijds `gevreigel' ten grondslag aan het ontstaan van De Blouw. Hoe het ook zij: de muzikale naam en faam van Wolder wordt sinds 1908 door twee korpsen uitgedragen. Beide van uitstekend niveau. En daar is Wolder trots op!
Al vele decennia levert de Blouw een substantiële bijdrage aan het cultureel maatschappelijk leven in stad en regio en biedt zij een verantwoorde en educatieve vrijetijdsbesteding aan de jeugd.





Ingezonden persbericht