Gemeente Reiderland


Introductie Serviceliner en Servicetaxi

Met ingang van 6 januari 2008 wijzigt en verbetert de dienstregeling voor de bus. De verbetering voor inwoners uit de gemeente Reiderland betreft de introductie van de toegankelijke Serviceliner en Servicetaxi. Hieronder vindt u een toelichting.

Het Openbaar Vervoer in de regio Oldambt e.o. wordt met ingang van 6 januari aanzienlijk verbeterd en uitgebreid ! Inwoners uit vrijwel alle woonkernen in het Oldambt kunnen dan elk uur volgens een vaste dienstregeling tussen 7 uur s ochtends en 1 uur s nachts naar en van Winschoten reizen. Hier kunt u ook overstappen op de trein. Het is makkelijk in- en uitstappen in de toegankelijke bussen en anders is de chauffeur u graag behulpzaam mits u zelfstandig kunt reizen. Op de drukkere trajecten en uren wordt gereden met een goed toegankelijke en herkenbare grote bus, de Serviceliner geheten. Op de minder drukke trajecten en stillere uren wordt gereden met een goed herkenbare taxi, de Servicetaxi geheten. Deze rijdt eveneens volgens dienstregeling. U kunt gewoon met de strippenkaart gebruik maken van de Serviceliners en taxis. Ook andere OV- kaarten zijn geldig. Arriva brengt nog een aparte folder uit voor het verbeterde OV in het Oldambt.

In Reiderland gaat het om de introductie van de volgende Serviceliner en Servicetaxi:

- Serviceliner 217; route: Winschoten- Beerta- Finsterwolde- Midwolda- Scheemda- Winschoten (met aansluiting op de trein).
- Servicetaxi 18; een flexibele route waarin o.m. de kernen Nieuw Beerta, Drieborg en Ganzedijk zijn opgenomen.

Verder zijn er de volgende veranderingen in tarieven en kaartsoorten:

Eurokaartjes
Een reis binnen een zone (vaak de grootte van een plaats) kost met het Eurokaartje vanaf 2008 1 euro. Dit 1-Eurokaartje is na 09:00 uur te koop bij de chauffeur. Ook in de steden Groningen, Emmen, Assen, Hoogeveen en Meppel kunt u van het 1-Eurokaartje gebruik blijven maken.
Reizigers die een langere reis maken, kopen na 9 uur bij de chauffeur een 3- of 5-Eurokaartje, afhankelijk van de reisafstand.

Meer informatie vindt u op de site www.arriva.nl of via telefoonnummer 0900- 9292 ( 0,70 per minuut).