Gemeente Delfzijl

Nieuwe dienstregeling busvervoer per 6 januari 2008

20-12-2007 - Let op: met ingang van 6 januari 2008 wijzigt en verbetert de dienstregeling voor de bus. Als u doorklikt leest u de belangrijkste wijzigingen.

De belangrijkste wijzigingen voor inwoners uit de gemeente Delfzijl zijn:

* Delfzijl krijgt een eigen stadsdienst!

* De lijnen 140 en 45 worden binnen Delfzijl ingekort, doorgaande reizigers zijn daardoor sneller op hun eindbestemming.
* De route van lijn 140 wijzigt in de stad Groningen.

Hieronder vindt u een toelichting

* Op 6 januari 2008 start de stadsdienst Delfzijl. Deze stadsdienst wordt uitgevoerd met een Serevicebus: een kleurrijke en toegankelijke bus met een vriendelijke en behulpzame chauffeur. De Servicebus rijdt elk uur via de stadswijken naar het centrum, busstation en ziekenhuis. De route is als volgt: bus/treinstation, Delfzijl-Noord, Delfzicht Ziekenhuis, Fivelzicht, Tuikwerd, Vliethoven, Jachtlaan, bus/treinstation; hierna rijdt de bus in omgekeerde richting dezelfde route terug. Op het busstation wordt aangesloten op de trein en de bus. De Servicebus kent een vaste route en dienstregeling. U kunt voor EUR 1,- een kaartje kopen bij de chauffeur dat 60 minuten geldig is. De overige OV- kaarten zijn ook geldig op de Servicebus. Inwoners met een WMO-pas reizen zelfs helemaal gratis op vertoon van hun pas aan de chauffeur. Alle inwoners van Delfzijl zijn welkom op de opening van de Servicebus op zaterdag 12 januari (13 uur) in het centrum van Delfzijl. Een uitnodiging volgt nog.

* Lijn 140 (Delfzijl- Groningen) en lijn 45 (Delfzijl -Loppersum) worden in Delfzijl- Noord en Tuikwerd ingekort, doorgaande reizigers zijn zo sneller op hun eindbestemming. De Servicebus bedient de ingekorte route.

* De route van lijn 140 wijzigt in de stad Groningen vanwege de afsluiting van het Damsterdiep. De route wordt: Damsterdiep- Europaweg- Griffeweg- Zuiderpark- CS en v.v.

Verder zijn er de volgende veranderingen in tarieven en kaartsoorten:

Eurokaartjes

Een reis binnen een zone (vaak de grootte van een plaats) kost met het Eurokaartje vanaf 2008 1 euro. Dit 1-Eurokaartje is na 09:00 uur te koop bij de chauffeur. Ook in de steden Groningen, Emmen, Assen, Hoogeveen en Meppel kunt u van het 1-Eurokaartje gebruik blijven maken. Reizigers die een langere reis maken, kopen na 9 uur bij de chauffeur een 3- of 5-Eurokaartje, afhankelijk van de reisafstand.

Meer informatie vindt u op www.arriva.nl of via telefoonnummer 0900- 9292 (EUR 0,70 per minuut).