Gemeente Deventer

nieuwe dienstregeling

Deventer krijgt extra veel bussen en een nieuwe dienstregeling

Op 6 januari gaat in Deventer de nieuwe dienstregeling van Connexxion van start. De nieuwe dienstregeling biedt veel voordelen voor de bewoners van Deventer en Schalkhaar. Het stadsvervoer verbetert flink met meer bussen, meer ritten, slimmere routes en betere aansluitingen. Niet voor niets wordt de nieuwe dienstregeling gelanceerd onder de naam XXL.

De XXL dienstregeling kent veel verbeteringen. Lijn 1 t/m 6 rijdt voortaan van maandag t/m zaterdag overdag elk kwartier. Ook rijden de bussen slimmere routes waardoor ze sneller op de eindbestemming zijn. De aansluiting op trein en streekvervoer is verbeterd, wat lang wachten voorkomt. De vertrektijden van bussen zijn door al deze verbeteringen sterk gewijzigd.

Feestelijke opening van de dienstregeling
Op maandag 7 januari om 8:00 's ochtends wordt de XXL dienstregeling op een bijzondere manier officieel geopend op het busstation van Deventer. De openingshandeling wordt verricht door Gedeputeerde Job Klaasen van de provincie Overijssel en Wethouder Gerrit Berkelder van de gemeente Deventer.

Reizen met het Dalkaartje nog steeds goedkoop Ook in de nieuwe dienstregeling is het nog steeds voordelig reizen binnen Deventer. Bij de buschauffeur is in het weekend en doordeweeks vanaf 09:00 het speciale Dalkaartje te koop.

Hiermee kunnen reizigers al voor EUR 1 door de stad Deventer reizen. Reizigers kunnen de volledige dienstregeling en meer informatie over makkelijk en voordelig reizen terugvinden op connexxion.nl.

Publicatiedatum: 3-1-2008
foto van een stadsbus

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 3 januari 2008