Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 6 januari

* MAN AANGEHOUDEN NA WONINGINBRAAK
KRALINGEN - Politiemensen van het district Oost hebben zaterdagavond een 48-jarige man zonder vaste verblijfplaats gearresteerd na een inbraak in een woning aan de IJsclubstraat. Een getuige meldde de inbraak rond acht uur en gaf een signalement van de verdachte door. Politiepersoneel zag enige tijd later op de Jericholaan een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd gearresteerd. De man was in het bezit van meerdere mp3-spelers en inbrekerswerktuigen. Deze zijn in beslag genomen. De recherche stelt een nader onderzoek in. Omdat de bewoners op vakantie waren, is nog onduidelijk of er wat werd weggenomen.


* JONGENS NA INBRAAK IN WINKEL AANGEHOUDEN

SCHIEBROEK - Politiemensen van het district Noord hebben in de nacht van zaterdag op zondag drie Rotterdammers (16, 18 en 18 jaar oud) gearresteerd na een inbraak in een winkel aan de Teldersweg. Een getuige meldde de inbraak rond één uur waarop agenten meteen ter plaatse gingen. Na een achtervolging te voet werden de drie verdachten verderop in de straat gearresteerd. Zij hadden onder meer sigaretten buitgemaakt. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* MINDERJARIGEN AANGEHOUDEN NA STRAATROOF

Een 14-jarige Rotterdammer en een 16-jarige plaatsgenoot zijn zaterdagavond gearresteerd na een straatroof op de Nieuwe Binnenweg.
Politiemensen van het district West werden rond half tien aangesproken door een 15-jarige Rotterdammer die zojuist met geweld was beroofd van zijn gsm en portemonnee. Direct werd een onderzoek in de omgeving ingesteld wat, na een korte achtervolging, leidde tot de arrestatie van de twee minderjarige Rotterdammers. De buitgemaakte goederen werden tijdens het onderzoek ook aangetroffen.


* ONTSNAPTE REE ZORGT VOOR GEVAARLIJKE VERKEERSSITUATIE

RIDDERKERK - Een ree die zaterdag uit een weilandje aan de Bolnesserkade ontsnapte, is zaterdagavond neergeschoten omdat het voor gevaarlijke situaties in het verkeer zorgde. Gealarmeerd politiepersoneel heeft meerdere malen geprobeerd het dier te vangen tijdens zijn uitstapje dat onder meer via de Bolnesserkade naar de Rotterdamseweg, de rijksweg, het Groeninx van Zoelenviaduct en de Rijnsingel ging. Nadat het dier via de Noordstraat, het winkelcentrum De Werf naar de Rijnsingel rende, werd het na overleg met de eigenaar door een agent neergeschoten omdat het dier gevaarlijke situaties opleverde in het verkeer. Zo kon er ternauwernood een aanrijding voorkomen worden op de Rijnsingel en liep het dier bijna de rijksweg op.


* VIJF GEWONDEN NA AANRIJDING
DIRKSLAND - Bij een aanrijding op de N215 zijn zaterdagmiddag rond vier uur vijf mensen gewond geraakt. Een 74-jarige automobilist uit Ouddorp reed de voorrangskruising bij de Staakweg op en zag vermoedelijk een auto bestuurd door een 63-jarige man uit Sommelsdijk over het hoofd. De 74-jarige man moest door de brandweer uit de auto worden gehaald en werd overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid. De bestuurder en drie inzittenden van de andere auto werden met lichte verwondingen en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dirksland. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ARRESTEERT TWEETAL NA VERNIELEN TAXIBUSJE

HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft zondag in de vroege ochtenduren twee mannen gearresteerd voor openlijke geweldpleging. Surveillerende politiemensen werden rond vier uur op het Zuidfront aangesproken door een taxichauffeur. Een man had zojuist om nog onbekende redenen op de Oostzanddijk, tijdens het passeren, de buitenkant van zijn taxi bekrast. Dit zou gebeurd zijn met een mes. Politiepersoneel stelde direct een onderzoek in en trof op de Oostzanddijk een groep jongeren aan. Aan de hand van het opgegeven signalement arresteerde de politie een 18-jarige man uit Hellevoetsluis. Korte tijd later werd eveneens een 24-jarige Hellevoeter gearresteerd. Hij was in het bezit van een mes. Het tweetal is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* BEJAARDE MAN SLACHTOFFER VAN BABBELTRUC

De politie van het district Feijenoord-Ridderster is een onderzoek gestart
naar een babbeltruc die zaterdagavond op de Janne Bouwensstraat plaatsvond. Twee nog onbekende vrouwen waren rond zes uur door de 83-jarige bewoner in de woning gelaten nadat zij aan hem hadden gevraagd of hij wilde helpen met hun spreekbeurt. Tijdens een gesprek zag één van de daders kans om de pinpas, creditcard en een gouden ketting weg te nemen. De pasjes zijn geblokkeerd.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA VERNIELING
Politiemensen van het district Oost hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel gearresteerd.
Tijdens de surveillance hoorden agenten rond drie uur een harde knal op de Kralingseweg. Ter plaatse bleek dat een abri van metrostation Schenkel was vernield. Drie jongeren werden staande gehouden, waarna een van hen verklaarde de ruit van de abri vernield te hebben. Hij werd aangehouden.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA HUISELIJK GEWELD

SCHIEBROEK - Politiepersoneel van het district Noord heeft zaterdagmiddag een 31-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld in een woning aan de Oppenheimstraat. De man wordt ervan verdacht zijn 30-jarige vrouw te hebben geslagen en bij de keel te hebben gegrepen. De verdachte werd in de woning aangehouden.


* TWEETAL OP HETERDAAD BETRAPT TIJDENS POGING INBRAAK

Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft zondag een 17-jarige Rotterdammer en een 21-jarige plaatsgenoot aangehouden voor poging inbraak. Een getuige meldde rond half twee 's nachts dat twee mannen probeerden in te breken in een belwinkel aan de Adrianastraat. Politiepersoneel trof de twee verdachten in een tuin achter de belwinkel aan en hield ze aan. De deur van de belwinkel was vernield. Een van de verdachten bleek in het bezit te zijn van een camera die begin dit jaar tijdens een woninginbraak in Rotterdam was buitgemaakt. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* TWEETAL REDT AUTOMOBILIST UIT TE WATER GERAAKTE AUTO

MAASSLUIS - Twee mannen uit Maassluis hebben zaterdagochtend een 75-jarige man uit Maassluis uit het water gehaald die met zijn auto in het water was gereden. Rond half negen reed de automobilist door nog onbekende oorzaak het water aan de Veerstraat in. De twee getuigen, een 19-jarige man uit Maassluis en een 55-jarige plaatsgenoot, bedachten zich geen moment en sprongen het water in. Kort nadat zij de bestuurder uit de auto hadden getrokken, verdween het voertuig onder water. De 75-jarige automobilist is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


* JONGEN BEROOFD
VLAARDINGEN - De recherche van het district Waterweg-Noord is een onderzoek gestart naar een straatroof die in de nacht van zaterdag op zondag op de Schiedamseweg plaatsvond. Een 17-jarige jongen uit Vlaardingen werd rond twee uur door vier personen benaderd en moest onder bedreiging van een mes geld, sieraden en een gsm afgeven. De politie stelde na de melding beroving een onderzoek in de omgeving in, maar trof de verdachten niet meer aan.

Uitgave zaterdag 5 januari

* POLITIE ARRESTEERT MAN NA VERNIELING
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige Rotterdammer gearresteerd voor vernieling. Een getuige meldde rond twee uur dat op de Jagerstraat een ruit van een school was vernield en dat aan twee geparkeerd staande auto's in de omgeving ook vernielingen waren gepleegd. Direct gingen agenten ter plaatse en arresteerden de verdachte op de Sikkelstraat. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.


* POLITIE ARRESTEERT MINDERJARIGEN NA MISHANDELING EN BEDREIGING

Politiepersoneel van het district West heeft vrijdagavond drie Rotterdammers van respectievelijk 12, 12 en 15 jaar oud gearresteerd voor mishandeling en bedreiging. Het drietal wordt verdacht van het trappen van een 13-jarige jongen uit Schiedam na een onenigheid op de Pinkstraat. Het slachtoffer raakte licht gewond. Tijdens de mishandeling, die rond zes uur plaatsvond, zou er ook gedreigd zijn met een mes.
Gealarmeerd politiepersoneel stelde een onderzoek in en arresteerde twee verdachten op de Pinkstraat. Nader onderzoek resulteerde later die avond in de aanhouding van de derde verdachte. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* TWEE RIJBEWIJZEN INGEVORDERD NA ALCOHOLCONTROLE

HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft vrijdagavond alcoholcontroles gehouden op diverse locaties in Hellevoetsluis. Tussen zes uur en half twaalf moesten 373 bestuurders een blaastest afleggen, waarna drie personen werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Van twee van hen is het rijbewijs ook ingevorderd. Hoogst gemeten promillage bedroeg 840 ug/l.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM OOST - Politieagenten hebben vrijdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een anonieme melding gingen agenten rond elf uur naar een woning aan de Tjonger. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 265 planten aangetroffen. Deze en de aanwezige materialen zijn vernietigd. De stroomleverancier doet aangifte van diefstal van stroom. De politie doet onderzoek naar verdachten.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA INBRAAKPOGINGEN

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben zaterdag in de vroege ochtenduren een 19-jarige Rotterdammer gearresteerd. De man wordt verdacht van 15 pogingen inbraak in kelderboxen aan de Spoorweghaven. Een getuige meldde de inbraken rond half vier. Korte tijd later heeft de politie de Rotterdammer in een kelderbox gearresteerd. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* MAN NA VERNIELING EN BEDREIGING GEARRESTEERD

Een 39-jarige man uit Schiedam is in de nacht van vrijdag op zaterdag gearresteerd voor bedreiging en vernieling op de Beuningenstraat. Rond twee uur 's nachts kreeg de politie de melding dat een de man ruitjes van de voordeur van de woning van zijn zus had vernield. Hiernaast had hij de 54-jarige vrouw bedreigd met de dood. Politiepersoneel van het district West arresteerde de man op de Beukelsweg.


* VROUW VAN PORTEMONNEE BEROOFD
VLAARDINGEN - De recherche van het district Waterweg-Noord is een onderzoek gestart naar een diefstal die vrijdagavond op de Claudius Civilislaan plaatsvond. Een 86-jarige bewoonster deed rond half zeven de deur open voor een jongen die zich voordeed als krantenbezorger en de vrouw een gelukkig nieuwjaar wilde wensen. Op het moment dat het slachtoffer met de portemonnee in haar handen in de deuropening stond, pakte een tweede jongen plotseling de portemonnee af van de vrouw. Het tweetal ging er vervolgens met de buit vandoor.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS IN
Personeel van de Verkeerspolitie heeft vrijdagavond rond half tien het rijbewijs van een 31-jarige man uit Dordrecht ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De automobilist reed met een snelheid van 166 km/uur op de A20 ter hoogte van Crooswijk waar '100' is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


* POLITIE ARRESTEERT TWEETAL NA AFSTEKEN VUURPIJLEN

Twee 17-jarige jongengs uit Rotterdam zijn vrijdagavond gearresteerd voor het afsteken van vuurwerk op de Lijnbaan. Het tweetal liep rond half negen tussen het publiek en stak meerdere zogenaamde 'baby-vuurpijltjes' af. De pijlen belandden tussen het winkelend publiek. Dankzij beveiligingsmedewerkers kon de politie de twee Rotterdammers arresteren. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Voor zover bekend raakte niemand gewond.


* BRAND IN LOODS
ZUIDLAND - In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond rond half twee brand in een loods aan de Ramhilseweg. In de loods, nabij een boerderij, waren onder meer hout en hooi opgeslagen. De brand verwoestte de loods. De oorzaak van de brand is onbekend.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEDREIGING
BRIELLE - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft vrijdagavond een 36-jarige man uit Brielle gearresteerd na een bedreiging op de Vischstraat. De man wordt ervan verdacht rond half tien een personeelslid van een café verbaal te hebben bedreigd. Politiepersoneel stelde na de melding een onderzoek in en arresteerde de verdachte in de omgeving.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
HOOGVLIET - In een woning aan het Meervalpad is vrijdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Politiepersoneel van het district Zuid en medewerkers van DS&V en Eneco stelden, na een melding via Meld Misdaad Anoniem, rond half één een onderzoek in de woning in. In één kamer werden 216 hennepplanten aangetroffen en in een andere kamer lag 1650 gram hennep te drogen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.


* KOPERDIEF AANGEHOUDEN
PERNIS - Een 43-jarige man zonder vaste verblijfplaats is vrijdagmiddag gearresteerd nadat hij op heterdaad was betrapt tijdens de diefstal van koper uit een tuin aan de Ring. Een 32-jarige bewoner van de Ring zag bij thuiskomst een man die bezig was om koper weg te nemen uit zijn tuin. De bewoner zette met een aantal vrienden de achtervolging in. Dankzij de hulp van een 47-jarige automobilist die getuige was van de achtervolging, werd de verdachte op de Pastoriedijk staande gehouden en overgedragen aan gealarmeerd politiepersoneel.