De Volkskrant op Zondag: De wereld volgens Kaplan


AMSTERDAM, 20071220 -- Prominent reisjournalist Robert D. Kaplan is in Nederland en op zondag 6 januari 2008 te gast in De Rode Hoed. Kaplan is auteur van o.a. `Aan de grenzen van het Amerikaanse imperium. Reizen met soldaten in het veld' en deskundige op het gebied van Amerikaanse militaire expedities. Zijn stukken maken altijd veel los en dat zal ook zeker gelden voor zijn optreden in De Rode Hoed. Volkskrant-journalist Paul Brill zal hem o.a. aan de tand voelen over de recente ontwikkelingen in Irak, Afghanistan en de erfenis van Bush.

Aanvang: 16.00 uur in De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV te Amsterdam.
Gespreksleiding: Paul Brill (commentator en journalist bij de Volkskrant).
Organisatie: de Volkskrant i.s.m. De Rode Hoed. Deze keer ook i.s.m. LUX, Tumult en mede mogelijk gemaakt door NCDO.
Toegang: gratis. Graag wél reserveren! Gereserveerde kaarten dienen voor 15.30 uur opgehaald te zijn. De kassa gaat om 14.30 uur open.
Reserveren: Via www.rodehoed.nl en bij De Rode Hoed op werkdagen van 8.30 uur tot 18.00 uur via (020) 638 56 06.

Programma
In 1994 schreef Kaplan een geruchtmakend artikel in The Atlantic: The Coming Anarchy. Kaplan voorspelde dat een reeks van conflicten rond `failed states' het wereldsysteem zou ontregelen. Is dat uitgekomen? Het interview zal ongeveer een uur in beslag nemen. Daarna kan het publiek in de zaal vragen stellen.
Dit is de vijfentwintigste aflevering uit de reeks `De Volkskrant op Zondag', een samenwerkingsverband van de Volkskrant en debatcentrum De Rode Hoed.

Er komt een discussiebijdrage vooraf in de Volkskrant van zaterdag, plus een verslag op de maandag na de bijeenkomst en videobeelden op www.volkskrant.tv.





Stichting De Rode Hoed