Politiebond ACP

5 januari 2008

Vooral doorgaan

Categorie: Kamplog - Weblog Gerrit

Door: Gerrit van de Kamp

Om 06.15 uur ging ik naar de briefing van de collega's van de BOB. Dat is dus het bureau waarvan we gisteren hoorden dat zij geen actie mogen voeren.

We hebben daar uitgelegd wat er in de rechtbank gebeurde, waarom de rechter tot zijn uitspraak kwam en wat dat betekent voor de collega's. Ik betreur het nogmaals zeer dat het grondwettelijk recht op actievoeren niet op deze collega's van toepassing is. En dat geldt wellicht voor meerdere collega's. We gaan het zien. Het benadrukt wél weer hoe belangrijk en onmisbaar ons werk is voor Nederland en de Staat. Goed om te weten, nu dan de bijbehorende waardering zeg ik. De taart werd door de collega's van de BOB overigens zeer gewaardeerd. Hun boodschap: vooral op deze weg doorgaan.

Deze week zullen overal acties plaatsvinden. De frequentie en het aantal plaatsen zal opgevoerd worden. Om misverstanden te voorkomen leg ik het nog een keer uit. Als een actie georganiseerd wordt door een van de bonden, en als die actie aan alle voorwaarden voldoet, en als die actie niet door de rechter verboden wordt, mag iedereen die bij de politie werkt ook aan die actie meedoen. Het maakt niet uit van welke bond je lid bent. ACP-ers kunnen met een NPB actie meedoen, NPB-ers met een ANPV actie, VMHP-ers met een ACP actie - dat is allemaal geen probleem. Check even op de site van uw eigen bond wat de spelregels zijn, over uitkeringen en uren etc. Bij ons vindt u die zoals u weet hier op de site. Ik verwacht dan ook dat dit een `hete' week wordt voor de minister, met een grote deelname aan ALLE acties die er deze week georganiseerd worden!!

Mocht u trouwens denken dat er weinig reacties op mijn weblog van gisteren zijn, dan komt dat omdat er een storing is geweest. Door de vele hits en de mate waarop onze site bezocht wordt, lag `ie er gisteren een tijdje uit. De reacties die er al opstonden, zijn verloren gegaan toen de site weer in de lucht kwam ... geen censuur dus ... maar dat had u ook vast niet verwacht. Het weblog doet het nu weer, dus er is weer volop ruimte voor reacties. Ik wens u voor nu een goed weekend.

---