Politie Groningen

Zondag 6 januari 2008

Provincie Groningen, 06-01-2008

Groningen: politie zoekt getuigen aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de A28/Julianaweg in Groningen. Even voor 16.00 uur zaterdagmiddag heeft daar een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Beide bestuurders reden in de richting van het Julianaplein. De ene bestuurder was van plan om rechtsaf te slaan, de andere was van plan om linksaf te slaan. Op een gegeven moment hebben beide autos elkaar vermoedelijk geraakt, waarna één auto draaide en in de middenberm tot stilstand kwam. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie zou graag in contact komen met mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren. Zij kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: hond in beslag genomen

De politie heeft zaterdag op de Hoornsedijk in Groningen een hond in beslag genomen. De hond is eerder als gevaarlijke hond verklaard en mag alleen gemuilkorfd, aan een korte lijn worden uitgelaten. De hond liep echter zonder muilkorf aan een lange riem. Agenten hebben de 37-jarige eigenaar aangesproken en de hond in beslag genomen. De officier van justitie zal bepalen wat er verder gaat gebeuren.

Groningen: bijrijdster bromfiets gewond

Een 19-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagmiddag gewond geraakt. De vrouw zat als passagier op een bromfiets. De 21-jarige bromfietser uit Groningen reed over het Boterdiep en passeerde een auto aan de linkerzijde. Juist op het moment dat de bromfiets naast de auto was, sloeg de 58-jarige automobilist uit Winsum linksaf een parkeervak in. Hij gaf hierbij geen richting aan. De twee personen op de bromfiets vielen. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Groningen: beginnend bestuurder rijbewijs kwijt

Een 22-jarige automobilist uit Zeerijp moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 155 km/uur over de Noordzeeweg in Groningen. De maximum toegestane snelheid is hier 100 km/uur. Hierop heeft de politie het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd.

Groningen: mannen aangehouden dankzij cameratoezicht

De politie heeft zaterdagnacht twee mannen kunnen aanhouden, mede dankzij cameratoezicht. De mannen probeerden in de Oosterstraat een fiets te verkopen. Op aanwijzingen van het cameratoezicht troffen agenten de mannen aan in de Poelestraat. Beiden konden bij controle geen identiteitsbewijs tonen. De fiets die zij bij zich hadden vertoonde kenmerken van een gestolen fiets. Beide mannen hebben een bekeuring gekregen voor het niet kunnen tonen van een
identiteitsbewijs. De politie onderzoekt of de fiets inderdaad van diefstal afkomstig is.

Groningen: jongeman aangehouden na vernieling

Een 18-jarige Stadjer is zaterdagnacht aangehouden voor vernieling. Getuigen hadden gezien dat de man een bushokje aan de Rijksweg in zijn woonplaats had vernield. Hij had met zijn vuisten drie ramen van het bushokje ingeslagen. Eerder was hij al vervelend geweest tegen mannen die bij het bushokje aan het werk waren. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten.

Groningen: vrouw van lichte zeden probeert aanhouding te voorkomen

Een 25-jarige vrouw uit Groningen deed zaterdagnacht grote moeite om aan de politie te ontkomen. De politie sprak de vrouw aan, omdat zijn aan het bedelen en tippelen was aan de Noorderhaven. Dit is buiten de aangewezen zone voor tippelaarsters. De vrouw rende gelijk weg. Agenten konden haar vlot daarna aanhouden. De vrouw wist echter een mes te trekken en probeerde op de agenten in te steken. Zij wist vervolgens te ontkomen en sprong via een woonboot het water van de Noorderhaven in. Een getuige weet de vrouw vast te pakken en samen met agenten uit het water te trekken. De verdachte is geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Daar is zij ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man aangehouden na openen deur ambulance

De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. Via cameratoezicht was te zien dat de man de deur van een ambulance had opengetrokken, terwijl het
ambulancepersoneel bezig was met de behandeling van een persoon. Toen agenten de man hierop aanspraken, kon de man geen identiteitsbewijs tonen. Hij weigerde mee te werken aan een fouillering, verzette zich bij zijn aanhouding en beledigde agenten. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: inbraak restaurant

Bij een restaurant aan het Kajuit in Groningen is zaterdagnacht tweemaal ingebroken. De eerste maal was de voordeur geforceerd en een geldbedrag weggenomen. De eigenaar had de deur weer afgedicht, maar later kwam opnieuw een melding van een inbraak. Wederom was de voordeur geforceerd. Ook in het restaurant zijn vernielingen gepleegd. De politie onderzoekt de zaak.

Ter Apel: mishandeling en vernieling in eetgelegenheid

De politie heeft zaterdagavond twee mannen aangehouden in een eetgelegenheid aan de Hoofdstraat in Ter Apel. De eigenaar van de eetgelegenheid verklaarde door de twee mannen, 30 en 36 jaar uit Ter Apel, mishandeld te zijn. Aanleiding is vermoedelijk het feit dat de eigenaar de mannen niet in zijn zaak wilde hebben. Beide mannen waren onder invloed en gedroegen zich vervelend. De eigenaar werd bij de keel gegrepen en werd bedreigd. Bovendien sneuvelde een ruit. Beiden mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Sappemeer: aanhoudingen na vernieling

Vier jongeren uit Hoogezand, 15 tot 17 jaar, zijn zaterdagnacht aangehouden. De jongeren worden verdacht van het vernielen van een lichtreclamezuil bij de apotheek aan de Noorderstraat in Sappemeer. Bovendien zouden ze geprobeerd hebben de deur van een woning in te trappen. Toen de politie arriveerde, gingen de jongeren er vandoor. Ze zijn op de Stationsweg alsnog aangehouden. Een vijfde jongen wist te ontkomen. Hij moet zich deze week op het bureau melden. De ouders van de jongens zijn geïnformeerd. Na verhoor mocht het viertal het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 795, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 346, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 690, aantal overtredingen: 99, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Groningerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1028, aantal overtredingen: 185, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.