Gemeente Hoorn


Brand in Hoorn kost twee jongetjes het leven

5 januari 2008 - Vanmiddag om 16.20 uur kwam bij de meldkamer van de Hoornse brandweer de melding binnen dat er een brandje was ontstaan in de schuur van een woning in de wijk Hoorn-Noord. Even later bleek dat twee jongetjes van 4 en 5 jaar oud er niet in waren geslaagd aan de vlammen te ontkomen.

Burgemeester G.O. van Veldhuizen liet weten dat zijn medeleven uitgaat naar beide ouders, de broertjes, de oppas, de overige familie, vrienden en buren. Hij sprak tijdens een bijeenkomst voor buurtbewoners, zaterdagavond in buurtcentrum De Schoor, van een tragedie waarvan hij diep onder de indruk is.

De jongens waren aan het spelen in de schuur van hun huis in de Juniusstraat. Tijdens het spel staken zij lucifers af. Waarschijnlijk zorgde de aanwezigheid van een fles met brommerbenzine voor een vlammenzee. Er was voor hen geen ontkomen aan. De oppas belde de brandweer, die binnen 5 minuten ter plaatse was en de relatief kleine brand snel onder controle had. De twee jongens konden niet worden gered.

Herdenkingsboek De school van beide jongens, de Bernhard van Bockxmeerschool, is van plan komende week een speciale herdenkingshoek in de school in te richten. Leerlingen en buurtbewoners kunnen daar een tastbare herinnering achterlaten die t.z.t. in gebundelde vorm aan de ouders zal worden aangeboden.