Politie Drenthe

Politie controleert op alcohol

Onder invloed in het verkeer

Assen, 06-01-2008

ASSEN De politie heeft zaterdagochtend een 25-jarige automobilist uit Assen aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole werd de automobilist op de Selma Lagerloflaan staande gehouden omdat hij door het rode licht reed. De man moest een blaastest ondergaan en aan de hand van de uitslag werd de man aangehouden.De automobilist scoorde 0,47 promille.Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de man opgemaakt, daarna is hij heengezonden. (08-101585)

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige automobilist uit Hoogeveen op de Grote Kerkstraat aangehouden. Tijdens een alcoholcontrole moest de man een blaastest ondergaan. De man scoorde 0,23 promille. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De man mocht vervolgens het bureau verlaten. (08-101718)

BEILEN De politie heeft zaterdagnacht een 62-jarige automobilist uit Hijken aangehouden. De man werd voor een alcoholcontrole op de Esweg aan de kant gezet. De man scoorde 1,07 promille. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de automobilist opgemaakt. Hij werd vervolgens heengezonden. (08-101722)

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige automobilist uit Roden op de Europaweg-West aangehouden. Agenten kregen de automobilist op de Balkenweg in het vizier. Op de Europaweg-West werd de automobilist staande gehouden en moest deze een blaastest ondergaan. Aan de hand van de uitslag werd de man aangehouden. Hij scoorde 2,39 promille. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 13 uur. (08-101739)