Persberichten Rijn & Venen, 12.10 uur

Utrecht, 06-01-2008

Uitgaansgeweld

MONTFOORT- Een 18-jarige man uit Montfoort is in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 januari aangehouden omdat hij twee andere mannen had mishandeld.

Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie een melding dat een 26-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan de Plaats in zijn gezicht was geslagen door een bezoeker. Ter plaatse bleek dat een 18-jarige bezoeker een andere bezoeker, een 23-jarige man uit Montfoort, had mishandeld. Toen hij door een medewerker uit de horecagelegenheid werd gezet, kreeg deze ook klappen. De ter plaatse gekomen politie zocht de omgeving af en kon de verdachte na een korte achtervolging aanhouden. Het 23-jarige slachtoffer had letsel aan zijn neus en mond en moest in het ziekenhuis behandeld worden. De politie heeft de zaak onderzoek.

Te diep in het glaasje gekeken

LOENEN AAN DE VECHT- Een 39-jarige man uit Nigtevecht is in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 januari aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Omstreeks 00.55 uur zagen agenten een automobilist rijden met kapotte verlichting. Ze hielden de bestuurder staande en lieten hem blazen. De man bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies de man 805 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbreker aangehouden

MAARSSEN- Twee mannen, 26 en 34 jaar uit Maarssen zijn vrijdagavond 4 januari aangehouden op verdenking van een woninginbraak.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak in de Fazantenkamp. De daders hadden diverse goederen meegenomen. Ze zouden op een scooter zijn weggereden in de richting van de Zwanenkamp. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en zette de wijk af. Even later zagen agenten een van de verdachten lopen die meteen werd aangehouden. In een tuin van een woning troffen agenten de scooter aan. Ze gingen de woning binnen en troffen de net gestolen goederen aan. Ook vonden ze harddrugs. Alles werd in beslag genomen en de 26-jarige man die in de woning aanwezig was, werd aangehouden. De goederen werden teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding gesignaleerde

WOERDEN- Een 29-man uit Zutphen die gesignaleerd stond, is in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 januari aangehouden.

Omstreeks 01.25 uur zagen agenten een personenauto met een lage snelheid rijden. De auto bleek in het systeem voor te komen en een van de inzittenden werd staande gehouden omdat hij geen gordel droeg. De man kon geen geldig identiteitsbewijs tonen en gaf verschillende valse namen op. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij nogmaals een valse naam op gaf. Na enige tijd gaf hij toch zijn echte naam op, waarna bleek dat hij nog een openstaande boete moest betalen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en met twee bekeuringen kon hij weer naar huis.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT- Het verkeershandhavingsteam van de politie Utrecht heeft zaterdagmiddag 5 januari een snelheidscontrole gehouden.

Van 14.30 uur tot 16.30 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Provinciale weg N 201. In totaal werden 1931 voertuigen gecontroleerd, waarvan 36 bestuurders te hard reden. De bestuurder met de meeste haast reed 104 km/uur terwijl de maximaal toegestane snelheid 80 km/u is. De automobilisten krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Man aangehouden na verkeersongeluk

MAARSSEN- Een 19-jarige inwoner van Utrecht is op vrijdagmiddag 4 januari aangehouden na een verkeersongeval waarbij hij een valse naam opgaf en ook niet in het bezit was van een rijbewijs.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval waarbij een 19-jarige man een 77-jarige fietster uit Maarssen had aangereden op het zebrapad aan de Dr. Plesmanlaan. De vrouw liep met de fiets aan haar hand op het zebrapad toen ze werd geschept door de man. De ter plaatse gekomen politie vroeg de man naar zijn identiteitsbewijs, maar dat had hij niet bij zich. De man werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij een valse naam had opgegeven en niet in het bezit was van een rijbewijs. Bovendien had hij nog een boete van 190 openstaan. De man kon met verschillende bekeuringen op zak naar huis. De vrouw werd met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Harddrugs

UTRECHT/WOERDEN Zaterdagavond 5 januari heeft de politie op de Europabaan In Woerden twee mannen aangehouden die in het bezit waren van drie ponypacks cocaïne.

Omstreeks 21.30 uur zag de politie op de Minaretdreef in Utrecht een verdachte situatie: het vermoeden was dat twee inzittenden in een auto in het bezit zouden zijn van harddrugs. De auto reed weg in de richting van de snelweg. Na achtervolging kon de auto op de Europabaan in Woerden aan de kant worden gezet. De twee verdachten, een 20-jarige man uit Woerden en een 23-jarige Utrechter, werden aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet: ze bleken in het bezit te zijn van drie ponypacks cocaïne. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.