Persberichten Lekstroom, 12.15 uur

Utrecht , 06-01-2008

Aangehouden voor vernieling politieauto

IJSSELSTEIN- Een 34-jarige inwoner uit IJsselstein is in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 januari in de Doelenstraat aangehouden voor vernieling van een auto.

Omstreeks 01.50 uur zagen agenten een man in een horecagelegenheid naar binnen gaan en even later weer naar buiten komen. De man liep naar de Doelenstraat. De agenten liepen dezelfde richting op om naar hun dienstauto te gaan. Getuigen zagen dat de man daar een buitenspiegel van de auto had afgetrapt. De man werd aangehouden een meegenomen naar het politiebureau.

Twee mannen aangehouden

NIEUWEGEIN- Twee mannen, beiden 18 jaar uit Utrecht, zijn vrijdagavond 4 januari aangehouden in verband met mishandeling en het hinderen van een aanhouding.

Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie een melding dat er een 18-jarige man bij de tramhalte Nieuwegein-centrum was aangehouden omdat hij een tramcontroleur in het gezicht geraakt had. Tijdens de kaartcontrole rende de verdachte naar buiten waarbij hij de tramcontroleur raakte. De controleur ging achter hem aan en kon de man even later aanhouden. De ter plaatse gekomen politie nam de verdachte over, waarbij ze gehinderd werden door een andere 18-jarige man. De twee werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Man aangehouden na vechtpartij in tram

NIEUWEGEIN- Een 24-jarige inwoner van Nieuwegein is in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 januari aangehouden na een vechtpartij in een tram.

Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een melding dat er in een tram ter hoogte van het Basiliekpad een vechtpartij gaande was. De ter plaatse gekomen agenten hielden een 24-jarige man aan die luidruchtig en onder invloed van alcohol was. Hij werd geboeid meegenomen naar het politiebureau. Het bleek dat de man nog gehoord moest worden voor een eerder feit. Met drie bekeuringen op zak kon hij naar huis.

Woninginbraak

NIEUWEGEIN- Op vrijdagavond 4 januari vond aan de Beemsterschans een woninginbraak plaats. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie een melding van de woninginbraak waarbij goederen zijn meegenomen. De bewoners overliepen de inbrekers toen ze thuiskwamen. De twee gingen er vervolgens vandoor. Het signalement luidt:

Twee jongens, in de leeftijd van rond de 17 jaar met lichtgetinte huidskleur en zwart haar. Een van de jongens had wat langere stekels. Een verdachte droeg een bruine half lange jas tot op de knie. Een van de twee had een tennistas bij zich.

Eerder op de avond hadden twee jongens belletje getrokken in dezelfde straat. Mogelijk hebben deze twee wat met de zaak te maken.

Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van district Lekstroom via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000.

Onrustig in Lopik

LOPIK- Op zondagmorgen 6 januari was het erg onrustig in het centrum van Lopik rondom de Rolafweg Noord.

Tot ongeveer 02.45 uur verliep het rustig in Lopik. Daarna veroorzaakte een groep jeugd overlast. Ze gooide met zwaar vuurwerk, ook in de richting van de aanwezige politie. Verschillende mensen moesten rennen om niet geraakt te worden door een grote vuurpijl. Ook werd een lamp van een nabijgelegen winkel afgeblazen. De politie besloot hierop het centrum schoon te vegen. Meerdere eenheden kwamen ter plaatse, waaronder ook de hondengeleiders. De jeugd werd gesommeerd om weg te gaan. Er werd een korte charge uitgevoerd, waarna de jeugd snel uit elkaar ging. De beide Lopikse nachtwachtgroepen waren aanwezig en volgden de groepjes na de charge korte tijd. Na ongeveer 1,5 uur was de rust teruggekeerd. Er werden geen aanhoudingen verricht.