Politie Drenthe

Zondag

Assen, 06-01-2008

Auto over de kop

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag is op de Abel Tasmanstraat een personenauto over de kop geslagen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de twee inzittenden al uit de auto waren. De 39-jarige bestuurster uit Nieuw Schoonebeek en de 28-jarige bijrijdster uit Erica waren vanaf de Rondweg gekomen. Ter hoogte van de Rietlandenstraat raakte de automobiliste een middengeleider en week daarna naar rechts uit. Vervolgens kwam de personenauto tegen een stoeprand en schoot vervolgens links de weg weer op. De auto reed tegen een verkeersbord aan en sloeg meerdere keren over de kop. De bestuurster moest een blaastest ondergaan, ze had niet gedronken. Ze had wel last van haar nek en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen overgebracht. De bijrijdster liep enkel schrammen op. De auto moest worden afgesleept. (08-101764)

Verkeersongeval met letsel

TWEEDE VALTHERMOND De politie kreeg zaterdagavond een melding van een aanrijding met letsel op de Valthermussel. Ter plaatse bleek een 69-jarige automobiliste uit Tweede Valthermond met haar personenauto, door nog onbekende oorzaak, in een greppel terecht te zijn gekomen. De vrouw reed met haar personenauto achter een andere personenauto. Men was onderweg naar Tweede Valthermond. Een 60-jarige automobiliste uit Valthermond, die voorop reed, had in haar binnenspiegel gezien dat de 69-jarige automobiliste haar niet meer volgde. Toen ze terug reed, bleek dat de vrouw bij een flauwe bocht rechtdoor was gereden en in een greppel terecht was gekomen. De 69-jarige vrouw moest door de brandweer uit haar auto worden gehaald. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. (08-101723)

Politie vordert rijbewijs in

GEEUWENBRUG De politie heeft het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Smilde op de N371 ingevorderd. De automobilist werd gelaserd met een snelheid van 135 kilometer per uur. Op deze weg is een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. (08-101651)

Binnenbrand in bedrijfspand

HOOGEVEEN De politie kreeg zaterdagavond een melding binnen van een brand in de Hoofdstraat. Ter plaatse was er heftige rookontwikkeling boven meerdere panden. In een bedrijfspand bleek een binnenbrand te zijn ontstaan. De brandweer kon deze snel blussen. Er was niemand in het pand aanwezig, dit gold ook voor de aangrenzende panden. Er raakte niemand gewond. Onderzoek moet uitwijzen wat de exacte oorzaak is geweest. (08-101674)

Politie bekeurt bromfietser

ASSEN De politie heeft zondagochtend een 19-jarige bromfietser uit Bovensmilde op de Dr. Nassaulaan bekeurt voor het rijden zonder verlichting, kentekenplaat en het niet kunnen tonen van een bromfietsrijbewijs. (08-101757)

Diefstal uit auto

ASSEN De politie kreeg zaterdagochtend een melding binnen van diefstal uit een personenauto aan de Doevenkamp. Ter plaatse bleek dat een raam van de personenauto van een 29-jarige man uit Beilen te zijn ingeslagen. De autoradio en een portemonnee werden weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van deze diefstal. (08-101582)

Politie onderzoekt inbraak

RUINERWOLD De politie onderzoekt een inbraak in een pand aan de Burgemeester Nijsinghweg. De politie kreeg zaterdagochtend een melding binnen van de inbraak. Ter plaatse bleek dat men aan de achterzijde van het pand naar binnen is gegaan. Men heeft voor zover bekend twee laptops, een computer en een kluis weggenomen. De politie heeft de aangifte opgenomen en onderzoekt de inbraak. (08-101586)

Politie houdt winkeldieven aan

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 39-jarige man uit Emmen en een 18-jarige vrouw uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had een kledingstuk weggenomen uit een winkel gelegen aan de Hoofdstraat. De politie kon de man op basis van een signalement aanhouden in de Schutstraat. Even later kon ook de vrouw worden aangehouden. De man en de vrouw werden naar het politiebureau overgebracht. Beiden kregen een dagvaarding en konden het politiebureau verlaten. (08-101655)

Uitgaansgeweld

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Hijken aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. De man had een 17-jarige jongeman uit Holsloot een vuistslag in het gezicht gegeven. Het slachtoffer had een bloedneus en een tand door de lip opgelopen. De 18-jarige man uit Hijken werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon de man het politiebureau met een proces-verbaal op zak verlaten. (08-101746)

Overstekende hond veroorzaakt aanrijding

BUINEN Zaterdagmiddag heeft op de N374 een overstekende hond een aanrijding veroorzaakt tussen een 66-jarige automobilist uit Emmen en een 48-jarige automobiliste uit Buinen. De Emmenaar verklaarde dat hij plotseling moest remmen voor een overstekende hond. Hij remde stevig, maar kon niet meer voorkomen dat de hond werd aangereden. De hond heeft het niet overleefd. De automobiliste uit Buinen reed achter de automobilist uit Emmen en kon niet meer tijdig remmen. Een botsing was het gevolg. De schade aan de voertuigen was aanzienlijk en deze werden afgesleept. De automobilisten raakten niet gewond. (08-101631)

Politie houdt man aan voormishandeling

ASSEN De politie heeft zaterdagnacht een 21-jarige man uit Assen aangehouden op de Het Sticht. De man wordt ervan verdacht een 18-jarige Assenaar en een 19-jarige Assenaar te hebben bedreigd met een mes en te hebben mishandeld door hen te slaan. Ter plaatse konden agenten de man direct aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. Daar werd de man ingesloten. (08-10735)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280