Politie Limburg-Noord

Politie houdt man aan voor drugsverkoop en oplichting
Datum: 6-01-2008
Tijd bericht: 13:23
Plaats: Venlo
De politie heeft vrijdagavond omstreeks 23.55 uur een 40-jarige man uit Heerlen aangehouden wegens het verkopen van softdrugs en oplichting.

Agenten zagen de verdachte als bijrijder in een Duitse personenauto zitten die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij het Maagdenbergplein. In de auto zaten verder drie mannen van 19, 34 en 25-jaar uit Munsingen (D). Omdat de Heerlenaar bij de politie bekend staat als verkoper van softdrugs controleerden de agenten de auto. Toen ze de auto naderden zagen ze dat de verdachte zich in de auto bukte en nog snel iets wegstopte. De agenten controleerden de auto en troffen onder het vloerkleed bij de bijrijder een witte zak met bijna 20 gram hennep aan. Tijdens de fouillering troffen ze bij de verdachte nog eens 16 gram hasj aan. Verder troffen ze bij hem een baal met thee aan die hij had gewikkeld in folie. Hij verklaarde dat hij deze wilde verkopen aan de Duitse mannen, nadat hij hen de hennep had laten zien. Hij is aangehouden voor de verkoop van softdrugs en oplichting.

De drie Duitse mannen hadden een kleine hoeveelheid hennep bij zich. Deze hadden zij gekocht bij een gedoogde koffieshop in Venlo. De hennep is in beslag genomen en is inmiddels vernietigd.