Persberichten Eemland zuid, 14.00 uur

Utrecht, 06-01-2008

Twee mannen aangehouden

WOUDENBERG- Twee mannen, 19 en 21 jaar uit Woudenberg, zijn zondagmorgen 6 januari aangehouden voor respectievelijk belemmering van een aanhouding en belediging.

Omstreeks 02.30 uur hielden agenten toezicht op de Parklaan. Er stond een groep van ongeveer 20 man op straat. Op een gegeven moment werd vuurwerk afgestoken en verzochten agenten de groep te vertrekken. Bij het wegfietsen vond een 21-jarige man uit Woudenberg het nodig om de agenten te beledigen. De agenten wilden de man aanhouden maar werden door een 19-jarige man uit Woudenberg gehinderd. Beide mannen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Jongen aangehouden

AMERSFOORT- Een 17-jarige jongen uit Amersfoort is op zaterdagavond 5 januari aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie een melding van overlastgevende jeugd aan het Masker. De ter plaatse gekomen politie hield de groep jeugd staande en controleerde de identiteitsbewijzen. Een 17-jarige man zei zijn identiteitsbewijs niet bij zich te hebben en wilde ook niet vertellen waar hij woonde. Daarop werd hij aangehouden, waarbij hij zich zo verzette dat hij geboeid naar het politiebureau werd overgebracht. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

AMERSFOORT- Een 44-jarige vrouw uit Soest raakte op zaterdagmiddag 5 januari licht gewond bij een verkeersongeval.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de kruising van de Uraniumweg met de Xenonweg. Een 25-jarige automobilist uit Utrecht gaf daar geen voorrang aan een bestuurster van een andere personenauto met een botsing tot gevolg. De 44-jarige inzittende van de andere personenauto werd met nek- en armklachten naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de 25-jarige Utrechter werd proces-verbaal opgemaakt.

Drie winkeldieven aangehouden

LEUSDEN- Drie jongens uit Leusden , in de leeftijd van 12, 14 en 16 jaar, zijn vrijdagmiddag 4 januari aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 15.25 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal aan de Hamershof. Een medewerkers van een winkel hadden daar een winkeldief aangehouden. Een 12-jarige jongen had meerdere testers van dure parfum gestolen. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij vertelde dat hij samen met twee andere jongens de diefstal had gepleegd. Deze twee jongens, 14 en 16 jaar, zijn later door agenten thuis opgehaald en ook naar het politiebureau gebracht.

Man aangehouden voor vernieling

AMERSFOORT- Een 41-jarige man uit Amersfoort is vrijdagmiddag 4 januari aangehouden omdat hij ruiten had vernield bij een sportcentrum.

Omstreeks 16.25 uur kreeg de politie een melding dat een man op een fiets ruiten van een sportcentrum in de omgeving van de Albert Schweitsersingel vernield had. Ook had hij op andere plekken vernielingen aangebracht. Agenten gingen naar de woning van de man, waar ze hem aanhielden. De man werd meegenomen naar het politiebureau. De crisisdienst heeft de man meegenomen voor een In Bewaring Stelling.

Man aangehouden voor bedreiging

AMERSFOORT- Een 25-jarige man uit Hoogland is in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 januari aangehouden omdat hij een medewerker van een horecagelegenheid aan de Utrechtsestraat bedreigd had.

Omstreeks 23.58 uur kreeg de politie een melding dat een ontevreden klant een medewerker van een horecagelegenheid bedreigd had. De man was ontevreden over het eten dat hij had gekregen en eiste nieuw eten. Toen hij dat niet kreeg, begon hij te schelden en bedreigde de medewerker met de dood. De ter plaatse gekomen politie hield de man aan en nam hem mee naar het politiebureau. De verdachte is in verzekering gesteld.