Persberichten Stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 06-01-2008

Gestolen voertuig in brand

UTRECHT Vrijdagochtend 4 januari ging een van diefstal afkomstige personenauto op de Rooseveltlaan in vlammen op.

Omstreeks 05.35 uur kregen agenten de melding dat er een personenauto in brand stond. Toen agenten ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen al uit het dak en was er niets meer te redden. Uit onderzoek bleek het om een gestolen voertuig te gaan. Bovendien werd de auto ook gezien bij een woninginbraak gepleegd op 1 januari. De auto die ernaast geparkeerd stond, vatte vlam. De brandweer bluste beide autos, maar de voertuigen raakten beiden zwaar beschadigd. Beide voertuigen werden weggesleept. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vernieling auto

UTRECHT Op de Violenstraat werd vrijdagmiddag 4 januari een auto vernield. De politie heeft vier verdachten aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 14.30 uur de melding dat er jongens een auto aan het vernielen waren. Op de Acaciastraat/Schutstraat zagen agenten twee verdachten tegen de gevel van een hoekwoning zitten. Omstanders wezen naar de twee verdachten. Bij het zien van de agenten renden ze weg. In de omgeving zagen agenten op de Mimosastraat inmiddels drie verdachten lopen. Hierop werden de jongens staande gehouden, waarna een vierde verdachte erbij ging staan. Alle vier de verdachten afkomstig uit Utrecht (tussen de 12-14 jaar) zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ouders werden in kennis gesteld.

Winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel op de St. Jacobstraat heeft de politie vrijdagmiddag 4 januari een winkeldief aangehouden.

De winkeldief had drie verpakkingen met parfum erin weggenomen. De man werd echter door de beveiligingsmedewerkers gezien, waarna hij één verpakking teruggaf aan de verkoopster. Vervolgens passeerde hij de beveiligingspoortjes, waarna het alarm afging. Hierop is de verdachte, een 33-jarige man uit Utrecht, aangehouden. De twee andere verpakkingen werden bij hem aangetroffen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Brand

UTRECHT - Op de Adenauerlaan brak vrijdagmiddag 4 januari brand uit in een garagebox. De politie verrichtte twee aanhoudingen.

Omstreeks 15.45 uur kreeg de politie de melding dat er een garagebox in brand stond. Toen agenten ter plaatse kwamen, hebben ze omstanders bij de brand weggehaald wegens ontploffingsgevaar en om ruimte te maken, zodat de brandweer haar werk kon doen. Via de megafoon werden bewoners van de flat verzocht hun woning te verlaten. Ook werden diverse woningen bezocht om uit te sluiten of er nog mensen aanwezig waren. Slachtoffers c.q. getuigen werden opgevangen. Omwonenden werden in een bus van het GVU en een speciaal ingerichte ruimte in ziekenhuis Mesos Oudenrijn opgevangen. Om 16.10 uur werd het sein brand meester gegeven. Na het horen van getuigen werden twee verdachten aangehouden, een 54-jarige Utrechter en een 64-jarige Utrechter. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Tasjesroof

VLEUTEN Op de Hindersteinlaan werd in de nacht van vrijdag 4 januari op zaterdag 5 januari een meisje beroofd van haar tas.

Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie de melding dat er een meisje beroofd was van haar schoudertas door twee jongens op een donkere scooter. De bestuurder zou een getinte huidskleur hebben. De bijrijder was een blanke jongen met een pet op en had een fors postuur. Omstreeks 23.30 uur liep het meisje samen met een vriendin op de Hindersteinlaan richting het winkelcentrum. Bij het passeren van het benzinestation, zag ze dat er vanuit de Professor Bronkhorstlaan een scooter aan kwam rijden. De jongen die achterop de scooter zat, trok bij het passeren aan haar schoudertas, waardoor het meisje naar voren werd getrokken en ten val kwam. Vervolgens keerden ze om en reden met de tas weg in de richting van de Professor Bronkhorstlaan. Opvallend was dat de scooter geen verlichting voerde. Eventuele getuigen van deze straatroof worden verzocht om contact op te nemen met de politie van district Utrecht west, via telefoonnummer 0900-8844.

Harddrugs

UTRECHT/WOERDEN Zaterdagavond 5 januari heeft de politie op de Europabaan in Woerden twee mannen aangehouden die in het bezit waren van drie ponypacks cocaïne.

Omstreeks 21.30 uur zag de politie op de Minaretdreef in Utrecht een verdachte situatie: het vermoeden was dat twee inzittenden in een auto in het bezit zouden zijn van harddrugs. De auto reed weg in de richting van de snelweg. Na achtervolging kon de auto op de Europabaan in Woerden aan de kant worden gezet. De twee verdachten, een 20-jarige man uit Woerden en een 23-jarige Utrechter, werden aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet: ze bleken in het bezit te zijn van drie ponypacks cocaïne. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Sofdrugs

DE MEERN Op het Mereveldplein heeft de politie zaterdagavond een 41-jarige man uit De Meern aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en uit onderzoek kreeg de politie het vermoeden dat er in een woning op het Mereveldplein een hennepkwekerij zou zitten. Ter plaatse moest de politie een ruit breken om zich toegang tot de woning te verschaffen. Hier troffen agenten een in aanbouw danwel een in afbraak zijnde hennepkwekerij aan. Er werd echter alleen apparatuur/goederen aangetroffen en geen hennep. Ook kwam de bewoner van het pand, een 41-jarige man uit De Meern, thuis. Hij werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De goederen die gebruikt worden bij een hennepkwekerij werden afgevoerd.

Aanhouding dief op lapjesmarkt

UTRECHT Op de Breedstraat heeft de politie zaterdagmiddag een lapjesdief aangehouden.

Omstreeks 12.50 uur kreeg de politie de melding van een dief op de lapjesmarkt. De verdachte, een 53-jarige Utrechtse, bleek een rol stof van ongeveer 5-6 meter te hebben meegenomen zonder dit te betalen. Ter plaatse werd de vrouw vastgehouden en door agenten aangehouden. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.