Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 5 en zondag 6 januari 2007

Chantal Westerhoff & Minke Schoon: 053-4555588

Beschonken fietser op rijbaan

Haaksbergen

Een 27-jarige man uit Haaksbergen werd in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 januari aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol fietste over de voor auto's bestemde rijbaan van de Goorsestraat in Haaksbergen.

Op zondag 6 januari zagen surveillerende agenten omstreeks 02.10 uur een man fietsen op de rijbaan van de Goorsestraat in Haaksbergen. De man slingerde heen en weer over de voor auto's bestemde weg. Toen de agenten de man aanspraken, merkten zij dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd aan een alcoholcontrole onderworpen en blies 2,4 promille.

Tegen de man, een 27-jarige Haaksbergenaar, wordt proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg een rijverbod opgelegd voor de duur van zijn ontnuchtering. (08-002288)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Markelo

Het rijbewijs van een 24-jarige man Enter werd in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 januari ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Loosboerstraat in Markelo.

Surveillerende agenten zagen zondag 6 januari omstreeks 03.40 uur een automobilist zijn voertuig parkeren aan de Loosboerstraat in Markelo. De agenten spraken de zojuist uitgestapte bestuurder aan en vermoedden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de man werd daarom een alcoholcontrole uitgevoerd, wat een promillage van 1,7 uit.

Het rijbewijs van de man, een 24-jarige Enternaar, werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-002299)

Drugsdealer aangehouden

Enschede

Surveillerende agenten hielden op vrijdag 4 januari '08 omstreeks 19.35 uur een 41-jarige man uit Enschede aan omdat hij in het bezit was van drugs.

De man liep over Wenninkgaarde in Enschede alwaar hij werd gecontroleerd door agenten in burger. De man wordt verdacht van handel en het in bezit hebben van harddrugs. Hij is opgesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. De aangetroffen drugs werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in. (08-001886)

Man aangehouden voor huisvredebreuk

Enschede

Op vrijdag 4 januari '08 werd om 10.22 uur een 33-jarige man uit Enschede aangehouden voor huisvredebreuk.

Bij de Politie Twente kwam een melding binnen om te gaan naar Tactus aan de Ripperdastraat in Enschede. De 33-jarige man wilde, ondanks dat het hem meerdere malen was gevorderd, het terrein niet verlaten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd ingesloten. Daar bleek dat de man nog wordt verdacht van een bedreiging en het doen van valse aangifte. De man is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (08-001547)

Oplettende burger voorkomt inbraak

Nijverdal

Bij de Politie Twente kwam op zaterdag 5 januari '08 omstreeks 00.50 uur een melding van een mogelijke inbraak op het gemeenteterrein aan de Brakenbeltweg in Nijverdal.

De gealarmeerde politiemensen troffen achter de bosjes een jongen van 17 jaar en een man van 20 jaar, beiden afkomstig uit Nijverdal, aan. In het hekwerk zagen de agenten dat er een gedeelte was opengeknipt. De 17-jarige had een zaklamp bij zich en de 20-jarige een kniptang. De mannen zijn daarop aangehouden omdat zij verdacht werden van poging inbraak. Na verhoor zijn de mannen in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-001962)

Auto van talud

Almelo

Vrijdagavond 4 januari 2008 omstreeks 19.41 uur reed een 20-jarige man uit Almelo over de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Hij kwam uit de richting van Zenderen. De man verloor de macht over het stuur en kwam op de andere weghelft terecht. Hierbij botste hij frontaal op het tegemoetkomende voertuig. Deze werd bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Geesteren (ov). De man gleed door de klap met zijn auto links van het talud af. Zijn 20-jarige passagier raakte zodanig gewond dat de brandweer haar uit het voertuig moest knippen. Zij werd overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. Tijdens de werkzaamheden van de hulpverleners was de weg enkele uren afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. De politiemensen ter plaatse hebben vier mannen (35, 51, 25, 17 jaar uit Almelo) aangehouden. Zij vernielden het afzetlint en beledigde de politieagenten. (08-001875/001898)

Man aangehouden voor mishandeling

Enschede

Een 30-jarige man uit Enschede deed aangifte van mishandeling. De man bevond zich op zaterdag 5 januari omstreeks 3.25 uur in een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. Aldaar werd hij door een, voor hem, onbekende man met een glas in zijn gezicht geslagen. Hierdoor raakte hij gewond en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie hield een 26-jarige man uit Oldenzaal aan op verdenking van deze mishandeling. De man is overgebracht naar het politiebureau, opgesloten en in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de aanleiding en toedracht van de mishandeling. (08-001987)

Gewapende overval tankstation

Losser

Twee mannen overvielen zaterdagavond 5 januari '08 omstreeks 19.07 uur het tankstation aan de Enschedesestraat in Losser. Zij bedreigden de 19-jarige medewerkster met een wapen en hebben geld buitgemaakt. De daders zijn lopend vertrokken in de richting van Enschede. De gealarmeerde politie heeft onmiddellijk onderzoek ingesteld.

Signalement van de dader 1:

- 1.80 meter lang

- normaal postuur

- blauw/grijze ogen

- blanke/lichte huidskleur
- zwarte muts op

- grote zwarte shawl

- zwarte handschoenen

- zwarte jas

- spijkerbroek

- sprak accentloos Nederlands Dader 2 was kleiner dan dader 1. Hij was donker gekleed en droeg tevens een shawl. De politie verzoekt burgers die bijzonderheden hebben waargenomen in de buurt net voor of na de overval contact op te nemen. Telefoon 0900-8844. Of anoniem met bel M. 0800-7000. (08-002213)

Het persbericht met informatie over de zoekactie van de Stichting reddingshonden naar de vermiste 83-jarige man komt later in deze dag.


---- --
---