Persberichten Eemland noord, 14.40 uur

Utrecht, 06-01-2008

Snelheidscontrole

SOEST- Op zaterdagmiddag 5 januari hield het verkeershandhavingsteam van de politie Utrecht een snelheidscontrole.

Van 10.30 tot 12.30 uur controle de politie de snelheid op de Soesterbergsestraat in Soest. In totaal werden 1076 voertuigen gecontroleerd. Het aantal overtredingen lag op 55. De automobilist met de meeste haast reed 73 km/u, terwijl 50 km/u toegestaan is. De overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Herrieschopper aangehouden

BAARN- Een 28-jarige inwoner van Baarn is zaterdagmiddag 5 januari in de Floriszlaan aangehouden omdat hij midden in de nacht op straat stond te schreeuwen en zijn identiteitsbewijs niet wilde laten zien.

Omstreeks 02.05 uur kreeg de politie een melding van bewoners van de Floriszlaan, omdat er een man voor hun woning op straat stond te schreeuwen. Ze hadden de man mee naar binnen genomen zodat hij anders bewoners niet wakker maakte. Ze belden de politie. De ter plaatse gekomen politie vroeg de man om zijn identiteitsbewijs, maar dat wilde hij niet geven. Daarop werd de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen uit Georgië opgepakt

SOEST- Twee mannen uit Georgië in de leeftijd van 28 en 48 jaar, zijn vrijdagmiddag 4 januari aangehouden omdat ze geprobeerd hadden een winkeldiefstal te plegen.

Omstreeks 14.10 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen hadden geprobeerd goederen weg te nemen uit een winkel op Plein van Zuid. Personeel had de mannen betrapt, waarop ze er in een auto vandoor gingen. De ter plaatse gekomen politie zag de mannen rijden op de Soesterbergsestraat en hield ze staande. Ze werden aangehouden en zijn in verzekering gesteld. De vreemdelingenpolitie doet verder onderzoek.