Politie Haaglanden

persberichten 6 januari

Haaglanden, 06-01-2008

Politie zoekt getuigen steekincident
Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een steekincident op vrijdag 4 januari om 15.00 uur. Een automobilist reed uit de Q Park-parkeergarage aan de Lutherse Burgwal. De man zag een voetganger van rechts aan komen en stopte. Op het moment dat de voetganger het voertuig passeerde gaf deze een harde klap op de motorkap en begon met luide stem te schelden tegen de bestuurder. De bestuurder draaide zijn raam naar beneden en vroeg aan de man waarom hij zo boos was. De man liep naar de bestuurder toe, pakte een mes en maakte een snijbeweging in de richting van het gezicht van de bestuurder. Hierbij liep de bestuurder een snijwond op van ongeveer vijf centimeter ter hoogte van de mond. Hierna rende de man weg in de richting van de Grote Marktstraat. Het slachtoffer is door de GGD behandeld. De verdachte heeft het volgende signalement: vermoedelijk Noord Afrikaanse afkomst, lengte 1.80-1.90 mtr, leeftijd 24-26 jaar. Hij droeg een muts of baseball cap met klep naar voren; donkere (mogelijk) leren jas zonder bontkraag en een vale donkerblauwe spijkerbroek. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Belt u dan met de politie van Bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Op heterdaad
Den Haag Alerte politieagenten zagen zaterdagochtend 5 januari om 10.45 uur dat een man op de Stationsweg aan voorbijgangers een mountainbike te koop aan bood. De agenten zagen dat een voorbijganger de fiets kocht. Beide mannen (23 en 28) jaar werden aangehouden. De 28-jarige vanwege heling. Hij had de fiets net gekocht voor 20 euro.

Dronken Pool rijdt agent omver
Den Haag Vrijdagavond 4 januari om 19.30 uur trof een 25-jarige Pool het niet. De man fietste over de Bankstraat en reed tegen een passerende politiebiker aan. Al snel bleek dat de Pool teveel had gedronken. Hij blies 915 ugl (bijna vijf keer teveel) en kreeg dan ook een proces-verbaal.

Vrouw slaat man
Rijswijk Een 76-jarige Rijswijker sprak zaterdag 5 januari om 09.30 uur op een speelveldje nabij de Mrg Bekkerslaan een vrouw met een loslopende hond aan. Hij vroeg of de vrouw haar hond wilde aanlijnen. De man werd vervolgens door de vrouw geslagen met de hondenriem waarna de hond ook nog eens toehapte. Het slachtoffer is vervoerd naar een ziekenhuis maar mocht na behandeling weer naar huis. De politie hield de 36-jarige vrouw aan.

Jongeren blazen brievenbus op
Wassenaar De politie hield vrijdagavond 4 januari om 21.00 uur drie jongeren (15-17 jaar) aan. De jongeren bliezen met vuurwerk een brievenbus van een woning aan de Eikendael op. In de woning van een van de verdachten trof de politie nog een hoeveelheid vuurwerk aan. Het vuurwerk namen zij in beslag. De jongeren bekenden de vernieling en kregen een proces-verbaal. Ook moeten zij de schade vergoeden.

Alcoholcontroles in Wassenaar
Wassenaar De politie controleerde zaterdag 5 januari tussen 19.00 en 23.00 uur het autoverkeer op alcohol. Op de Lange Kerkdam moesten 300 automobilisten een blaastest ondergaan. Zes personen werden aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken. Op de s Heerenbergstraat
hield de politie een 18-jarige beginnend bestuurder aan. Ook zij had teveel gedronken. Haar 18-jarige vriend trachtte de aanhouding van zijn vriendin te verhinderen en werd eveneens aangehouden. De vrouw kreeg een proces-verbaal, zij blies 125 ugl. Haar vriend kreeg eveneens een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Scooters botsen frontaal
Rijswijk Twee scooters botsten zaterdagavond 5 januari om 19.45 uur op de kruising met de Prinses Beatrixlaan en de Admiraal Helfrichsingel frontaal op elkaar. De bestuurder (40 jaar) en zijn passagier (10 jaar) belandde daarbij in de sloot. De bestuurder van de andere scooter, een 16 jarig meisje en haar 15-jarige passagier raakten eveneens gewond. Een scooter botste na het ongeval tegen een passerende auto. In totaal rukten vier ambulances uit om de personen die gewond raakten te helpen. Enkelen werden vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Drugsdealer aangehouden
Naaldwijk/Westland Politieagenten hielden zondagochtend 6 januari kort na middernacht in een horecagelegenheid in Naaldwijk een 21-jarige Lierenaar aan. De man had vier papiertjes met coke op zak. Portiers van de horecagelegenheid betrapten de man en droegen hem over aan de politie.

Agressieve verdachte aangehouden
Delft Politieagenten zagen zondagochtend 6 januari om 04.30 uur dat een 31-jarige man op de Burgwal enkele passerende vrouwen lastig viel. De agenten spraken de man op zijn gedrag aan. De man reageerde agressief naar de agenten die de man met behulp van peperspray onder controle konden krijgen. Hij werd vanwege zijn agressieve gedrag ingesloten.

Politie onderzoekt overval
Delft/Rijswijk Voorbijgangers troffen vrijdag 4 januari om 13.40 uur in de laadruimte van een bestelbus op het parkeerterrein van Ikea een 44-jarige Rotterdammer aan. De man lag gekneveld achter in zijn auto. Nadat de politie ter plaatse was verklaarde de man dat hij s morgens omstreeks 10.00 uur in Rijswijk op de Nassaukade hoek Haagweg was overvallen en na de overval was gekneveld door zijn overvallers. Uit onderzoek is gebleken dat de auto, een witte Mercedes bestelauto, omstreeks 12.00 uur op het parkeerterrein van Ikea is geparkeerd waarna de nog onbekende bestuurder lopend wegliep in de richting van de Olof Palmestraat. De overvallers hebben uit de auto een groot aantal pakketten meegenomen die hij moest bezorgen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze overval? Belt u dan met de politie van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie vindt explosief in auto
Delft - Medewerkers van een autodealer aan de Schieweg troffen zaterdagmiddag 5 januari omstreeks 12.30 uur, in een auto die zij ter reparatie hadden, een onderdeel in de auto aan dat niet bij de auto hoorde. Zij vertrouwden het niet en belden de politie. Politieagenten die een onderzoek instelden constateerden dat het om een explosief ging. Medewerkers van de EOD maakten het explosief onschadelijk. De auto werd voor nader onderzoek overgebracht naar een politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

Auto belandt in greppel
Zoetermeer Een 19-jarige automobilist uit Zoetermeer belandde zaterdag 5 januari om 15.00 uur met zijn auto in de greppel naast het Prinses Maximaplein. De man raakte de berm en verloor hierna de macht over het stuur. Hij kwam, net als zijn 20-jarige passagier met de schrik vrij. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Minderjarigen betrapt op winkeldiefstal
Zoetermeer De politie hield zaterdag 5 januari om 14.45 uur vijf kinderen (13-15 jaar) aan op verdenking van winkeldiefstal. Bedrijfsbeveiliging betrapte het vijftal toen zij een winkel aan het Theaterplein wilden verlaten. Een van de meisjes wilde met een paar laarzen de winkel verlaten. Zij kreeg een proces-verbaal. De andere meisjes mochten na verhoor weer gaan.

Verdachte inbraak avondwinkel aangehouden
Zoetermeer De politie hield zaterdag 5 januari om 02.50 uur een 17-jarige Zoetermeerder aan op verdenking van inbraak in een avondwinkel. De jongen sloeg de winkelruit in en nam enkele pakjes bier weg. In de directe omgeving zagen de agenten de jongen lopen en hielden zij hem aan.

Verdachten openlijke geweld aangehouden
Zoetermeer Een 18-jarige Zoetermeerder maakte zaterdag 5 januari om 03.00 uur melding van een mishandeling. De man verklaarde aan de agenten dat hij in een discotheek ruzie met enkele mannen had gehad en daarna buiten op straat nabij de Mac Donalds in elkaar was geslagen. De politie stelde een onderzoek in en wist twee verdachten (18 jaar) te achterhalen. De recherche stelt een onderzoek in. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.