Persberichten Binnensticht, 14.55 uur

Utrecht, 06-01-2008

Bedreiging

BOSCH EN DUIN Op de Baarnseweg heeft de politie een man aangehouden die zich erg vreemd gedroeg en een vrouw bedreigde.

De politie kreeg omstreeks 11.15 uur de melding dat er een vreemde man in de tuin zou lopen bij een woning op de Baarnseweg. De bewoonster sprak de man aan die aangaf op zoek te zijn naar hout. Ze gaf aan dit niet te hebben waarna de man vertrok in de richting van de Paltzerweg. De vrouw vertrouwde het toch niet helemaal en ging achter de man aan en sprak hem wederom aan. Hierop kregen de man en de bewoonster woorden met elkaar, waarbij de man slaande bewegingen maakte en bedreigende taal uitte tegen de vrouw. De politie kreeg hiervan een melding binnen, waarna agenten ter plaatse gingen, waaronder de politiehelikopter die bezig was met de surveillance. Op het terrein van de WA-hoeve landde de helikopter, waarna de verdachte, een 37-jarige Utrechter, werd aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau bleek de man ook nog gesignaleerd te staan voor twee andere feiten. De politie onderzoekt de zaak.

In bezit van inbrekerswerktuigen

ZEIST- Vier inwoners uit Zeist, drie in de leeftijd van 18 jaar en een in de leeftijd van 17 jaar, zijn zaterdagmorgen 5 januari aangehouden omdat ze in het bezit waren van inbrekerswerktuigen.

Omstreeks 01.40 uur reden agenten over de Oranje Naussaulaan en zagen een automobilist vreemd rijgedrag vertonen in de buurt waar net een woninginbraak was gepleegd. De agenten gaven de 18-jarige bestuurder een stopteken. Naast de bestuurder zat een 18-jarige bijrijder. De agenten vroegen of ze de auto mochten controleren en troffen achterin de auto nog een 18-jarige man en een 17-jarige jongen aan. Er lagen verschillende inbrekerswerktuigen in de auto. De vier werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.