Persberichten Heuvelrug, 14.10 uur

Utrecht, 06-01-2008

Gewapende overval

VEENENDAAL Op vrijdagavond 4 januari rond 18.30 uur werd een supermarkt op de Dr. Slotemaker de Bruinestraat overvallen.

De overvaller deed boodschappen in de supermarkt en rekende zijn boodschappen bij de kassa af. Vervolgde bedreigde hij de caissière met een wapen. De overvaller vluchtte vervolgens met de kassalades met daarin een geldbedrag de winkel uit. De politie heeft de overval in onderzoek.

Het signalement van de overvaller luidt: man tussen de 22 en 23 jaar, 1.70 meter lang, mager postuur, bleek en mager onbehaard gezicht, sprak met een accent uit het noorden van Nederland. De man droeg een donkere cap, donker lederen jack, beige pantalon en middelbruine lederen handschoenen.

Herkent u deze man of heeft u meer informatie over deze overval, neem dan contact op met de politie van district Heuvelrug, via het telefoonnummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem, telefoon 0800-7000.

Overval

LEERSUM Op de Ginkelseweg vond in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 januari een overval in een woning plaats.

Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de bewoner s nachts vermoedelijk rond 02.00 uur te zijn overvallen door drie personen terwijl hij in bed lag. De drie personen kwamen de slaapkamer binnen, sloegen de man, bonden hem vast en bedreigden hem. Vervolgens vluchtten de overvallers met onbekende buit. De recherche heeft de overval in onderzoek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug, telefoonnummer 0900-8844.

Diefstal autoradio

VEENENDAAL Op de Munnikenweg werd vrijdagmiddag een auto-inbreker op heterdaad aangehouden.

Agenten werden om 14.15 uur door de meldkamer gezonden naar de Munnikenschans. Hier zouden bewoners een auto-inbreker hebben staande gehouden. Ter plaatse troffen agenten de verdachte aan, samen met drie getuigen. De verdachte, een 37-jarige man uit Veenendaal, had zojuist uit een auto de autoradio weggenomen en vervolgens aangeboden aan twee getuigen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man staat te boek als veelpleger.

Jonge vrouw aangevallen op straat

ELST Op de Veenendaalsestraatweg werd zaterdagavond een jonge vrouw aangevallen. De politie is uiteraard op zoek naar de dader, maar wil graag contact met een automobilist die tijdens dit voorval langsreed.

Een 18-jarige vrouw uit Rhenen fietste rond 18.45 uur over de Veenendaalsestraatweg in de richting van Elst. Toen zij een stuk voor de Recidence was, voelde zij een schok tegen de achterzijkant van haar fiets waardoor zij ten val kwam. Direct hierop werd zij beetgepakt door een man die haar een klap in haar gezicht gaf. De vrouw begon hierop te gillen, te slaan en te schoppen en tegelijkertijd kwam er een auto in tegenovergestelde richting aanrijden. Hierop rende de man weg.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze aanranding, maar is met name geïnteresseerd in de automobilist die op dit tijdstip langsreed en mogelijk iets meer kan vertellen. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche van district Heuvelrug, via telefoonnummer 0900-8844.