Politie Limburg-Noord

Politie houdt man aan wegens inbraak en bedreiging
Datum: 6-01-2008
Tijd bericht: 14:24
Plaats: Roermond
De politie heeft zaterdagavond omstreeks 22.30 uur een 26-jarige man uit Venlo aangehouden wegens inbraak in een hotel gelegen aan het Kloosterwandplein.

De man werd door personeelsleden in de kelder van het hotel op heterdaad betrapt op inbraak en diefstal van diverse spullen van medewerkers. De man werd naar de hal van het gebouw gebracht waar hij zijn zakken moest legen. Hier haalde hij diverse bankpasjes, enkele portemonnees en voor enkele tientallen euro's aan geld uit zijn zakken. Deze zijn waarschijnlijk afkomstig uit de kleedruimtes van het personeel en een kantoorruimte. Op een gegeven moment probeerde de man weg te lopen. Hierbij pakte hij een schroevendraaier uit zijn broek waarmee hij begon rond te zwaaien. De man kon opnieuw worden overmeesterd en werd vervolgens overgedragen aan de gearriveerde politie.

De afgelopen weken zijn in het hotel meerdere insluipingen geweest waarbij steeds goederen van het personeel zijn weggenomen. De politie onderzoekt of de verdachte man ook hier verantwoordelijk voor is.