Aantal boekingen online vliegtickets verdubbeld

06/01/2008 15:22



CheapTickets.nl



Amerikaanse bestemmingen in trek door lage dollar
Aantal boekingen online vliegtickets verdubbeld

Oosterhout - Nog vroeger dan andere jaren is de Nederlandse vakantieganger op zoek gegaan naar z'n zomerbestemming voor 2008. Al vóór de feestdagen werd er druk gezocht naar vliegtickets op de boekingssite van CheapTickets.nl. In de eerste week van januari werd er al volop geboekt. "Het aantal boekingen is afgelopen week verdubbeld ten opzichte van de eerste week vorig jaar, toen we ook al een recordaantal boekingen mochten ontvangen. Je kunt wel zeggen dat het online boeken van vliegtickets hot is," aldus commercieel manager Björn de Jager. De ticketbroker constateert op dit moment de meeste vraag naar New York. Daarnaast valt op dat er meer belangstelling is voor ver dan voor Europa.

Gekeken naar het zoekgedrag van bezoekers op de site tussen half december en vandaag ontstaat de volgende top 5 van vliegbestemmingen:
1. New York

2. Bangkok

3. Barcelona

4. Curacao

5. Londen

Opvallend is dat naast New York in de top tien nog drie Amerikaanse bestemmingen voorkomen: Los Angeles (6), Miami (7) en Orlando (9). De Jager: "De hoge dollarstand heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat vakanties naar Amerika erg duur uitpakten. Nu de dollar gunstig staat zullen veel mensen graag weer eens naar dit continent op vakantie gaan. Ook de verkiezingstrijd in het land zorgt ervoor dat Amerika dit jaar volop in de belangstelling staat."

Over CheapTickets.nl
Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week online reserveren. Goedkoop, gemakkelijk, overzichtelijk, snel én met een prima service. CheapTickets.nl is op deze manier uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van vliegtickets via internet. Bovendien is het op dit moment ook de snelst groeiende webwinkel in z'n soort. CheapTickets.nl biedt echter veel meer dan alleen tickets (lijndienst, low cost en charter), zoals een up-to-date overzicht van alle beschikbare lastminute vakanties en de mogelijkheid tot het boeken van hotelovernachtingen en autohuur in binnen- en buitenland. Altijd de beste deals.

CheapTickets.nl maakt onderdeel uit van de Beins Travel Group in Oosterhout. Van pionier in 1971 is Beins met 50 gespecialiseerde reisadviseurs onder één dak uitgegroeid tot een belangrijke speler in de reisbranche. CheapTickets.nl is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de International Air Transport Association (IATA). Zie ook www.cheaptickets.nl