Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom 6/1

BERGEN OP ZOOM, 6 januari 2008

Bergenaar aangehouden na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: In het centrum van Bergen op Zoom heeft de politie zaterdagavond een 33-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De Bergenaar maakte rond 18:15 uur stampij bij de voordeur van een 58-jarige Bergenaar en mishandelde hem. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. Hij is in verzekering gesteld.

Roosendaler verzet zich bij aanhouding: agent gewond

ROOSENDAAL: Aan de Molenstraat heeft de politie zaterdagavond een 37-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man reed rond 22:50 uur tegen het verkeer in de Molenstraat in en reed opzettelijk tegen een politieauto aan. Toen agenten hem hierover wilde aanspreken schold hij de agenten uit voor kankerwout en kankerhoer.

Bij de aanhouding die hierop volgde verzette de Roosendaler, die onder invloed was van alcohol, zich hevig. Op het bureau blies hij een waarde van 670 ug/l, ruim driemaal de toegestane maximale limiet van 220 ug/l. Bij de aanhouding liep een agent verwondingen op aan hoofd en hand. Het rijbewijs van de Roosendaler is ingevorderd. Hij is in verzekering gesteld.

Tweemaal rijden onder invloed

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 23-jarige inwoner van Stampersgat en een 29-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Rond 01:00 uur was de man uit Stampersgat met zijn auto betrokken bij een eenzijdige aanrijding op het Kadeplein. Bij deze aanrijding reed hij een lantaarnpaal uit de grond en ging er vervolgens vandoor. Korte tijd later zag de politie de auto rijden op de Jan Vermeerlaan met de Roosendaler achter het stuur. Naast hem zat de 23-jarige verdachte. Hij wilde zijn maat een vriendendienst bewijzen door hem na de aanrijding naar huis te brengen. Beide personen bleken onder invloed van alcohol te verkeren. De man uit Stampersgat blies een waarde van 550 ug/l, zijn vriend een waarde van 955 ug/l. Hij mocht direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen aangehouden na aantreffen luchtdrukpistool

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Bloemenmarkt in het uitgaanscentrum van Roosendaal een 17-jarige inwoner van Roosendaal. Een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid trof tijdens fouillering in een jas een luchtdrukpistool aan. De jas bleek van de Roosendaler te zijn. Na verhoor is hij heengezonden. Het pistool is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op en heeft de jongen aangemeld bij het Cliënt Volg Systeem van het Openbaar Ministerie, Politie en de Raad voor de Kinderbescherming.

Auteur: Henk Snepvangers